KISS PÉTER

Full text search

KISS PÉTER
KISS PÉTER munkaügyi miniszter: Tisztelt Képviselő Asszony! Bevallom, hogy végigpörgött előttem kérdése ismeretében az egész előző év. Elővettem, lapozgattam a jogalkotásról szóló törvényt. A kollegáim lázasan dolgoztak azon, hogy megnézzük, hogy melyik miniszteri rendeletben milyen határidőcsúszással jártunk esetlegesen el. Nos, a konkrét kérdés nincs a mulasztásaink listáján, méghozzá azért, mert ugyanez a parlamenti döntés meghatározza a miniszteri rendelet határidejét is, méghozzá azzal kiegészítve, hogy az Érdekegyeztető Tanácsban vállaltuk, hogy egyezségre jutunk a szociális partnerekkel abban, hogy mi lesz a módja a kompenzációnak, és hogy ezt a kompenzációt milyen eszközökön keresztül próbáljuk meg eljuttatni az érintetteknek.
Képviselő asszony felvetésével - abban a vonatkozásban, hogy szükség van kompenzációra, mert a vállalkozói kör egy részében és bizonyos ágazatokban ez ellehetetleníthet foglalkoztatást - egyetértek. Ezért is született megállapodás az Érdekegyeztető Tanács december 20-ai ülésén arról, hogy a meghatározott kereten felül még másfél milliárd forintot e célra kívánunk fordítani a Munkaerő-piaci Alap központi részéből.
Tekintettel arra, hogy a Munkaerő-piaci Alap irányító testülete, a Munkaerő-piaci Alap Tanácsa, a MAT a holnapi nap ülésezik és osztja fel a központi alaprészt, amelyből ezeket a kifizetéseket tehetjük, csak e döntést követően kerülhet sor arra a miniszteri szabályozásra, amelyik jogilag immáron felkeni ezt a társadalmi partnerekkel kialakított megegyezést, és kihirdeti azt a fajta miniszteri rendeletet, amelynek végrehajtására ez a parlamenti döntés még decemberben felhatalmazást adott.
Képviselő asszony, kérem, ezzel fogadja el a válaszom. (Taps a bal oldalon.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit