CZOMA KÁLMÁN

Full text search

CZOMA KÁLMÁN
CZOMA KÁLMÁN (FKGP): Köszönöm, elnök úr, a szót. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Miniszter Úr! Nem tudom, kell-e bizonygatnom, hogy az ország lakosságának egészségi állapota milyen szinten van a nyugat-európai országokéhoz viszonyítva. Ha a gyógyszerfogyasztást nézzük, már az is elárulja, hogy nem a legegészségesebb nemzetek közé tartozunk. Pedig a magyar gyógyszerfogyasztás nem is a valós képet mutatja, hiszen sok idős ember nem tudja megvásárolni a szükséges gyógyszereket.
Az alacsony jövedelem, a létminimum alatti nyugdíjak nem teszik lehetővé, hogy a magasra emelt gyógyszerárakat meg tudják fizetni a beteg emberek. Ha az átlagéletkort tekintjük, különösen a férfiaknál, de a nőknél is, alaposan elmaradunk akár a szomszédos Ausztriától is.
Beteg a nemzet, még mindig magas az elhalálozási szám a statisztikai adatok szerint. Mégis rengeteg kórházi ágyat szüntetnek meg, kórházakat akarnak még mindig megszüntetni. A kérdés azért is felmerül, mert kiderült, hogy a költségvetés számára nagyon minimális a megtakarítás az előbb említett intézkedések után. Miután a panaszosaimat meghallgattam, nem hagyhatom szó nélkül a számomra is érthetetlen kormányintézkedéseket. (Folyamatos zaj.)
Gyakran előfordul, hogy a beteg számára nincsen üres ágy a kórházban, méltánytalan körülmények közé kerül addig, amíg egy másik beteget haza nem küldenek, talán éppen olyant, akinek a gyógyulásához még kórházi ápolásra lenne szükség. Különösen problémát jelenthet az elhelyezés a tömeges megbetegedéseknél, amikor influenzajárvány vagy egyéb megbetegedések fordulnak elő.
Véleményem szerint e megszüntetett ágyak számának egy része nagyon fog hiányozni a kórházakban. Ezért kérdezem miniszter urat, lát-e lehetőséget arra, hogy a kormány megvizsgálja ezt az elhibázott döntését, és a szükséges helyeken a megszüntetett ágyakat állítsa vissza a betegek ápolására. Várom válaszát. (Taps az FKGP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit