FRANCZ REZSŐ

Full text search

FRANCZ REZSŐ
FRANCZ REZSŐ (MSZP): Elnök asszony, köszönöm a szót. Horváth Zsolt képviselőtársam szó szerint azt mondta, hogy "semmilyen adóvállalásban nem vesz részt". Ez volt a minősítés, a jegyzőkönyvben majd szíveskedjen megnézni! Én pedig azt hangsúlyoztam, hogy van olyan kereseti zóna, amelyben nem képesek személyi jövedelemadó fizetésére, mert nem terhelhetők. Egyébként ha megveszi a kenyeret a milliomos, ugyanannyit fizet érte a minimálbéren élő is, ugyanannyi áfatartalommal! Tehát legális fogyasztó az adót ma nem tudja elkerülni.
Másrészt a vállalkozóról én nem azt állítottam, hogy csal - önök hangsúlyozták, hogy mi a kiindulási alap. Ez egy általánosítás. Annak a lehetősége, az adószabályokkal való élés, visszaélés - annak hívják ezt? A jelenlegi APEH-elnök azt mondta, korábbi életében abból élt, hogy adótanácsokat adott, azaz élt azokkal a lehetőségekkel, amelyeket a jogszabályok nem tiltottak.
(18.10)
Következésképpen egy bérből és fizetésből élőnek, amennyiben legálisan keresi a pénzt - és nem feltételezés, hogy a zömük ilyen -, nincs semmiféle adóelkerülési lehetősége, adózik a személyi jövedelme után, és minden fogyasztásra elköltött forintja után adót fizet. Ez tehát méltánytalan ezen réteg számára azokhoz képest, akik nem tudatos adócsalással, hanem a lehetőség folytán legálisan számolhatnak el költségeket.
Végül még egy dolog: Farkas Imre képviselőtársam elemezte, melyik az a kereseti zóna. Mit jelent önök szerint a "gyermektelen"? Az is gyermektelen ezen adószabályok szerint, akinek a gyermeke már felnőtt, és keresőként ugyanazok a szabályok sújtják, mint a szülőt - tehát már gyermektelen. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.)
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit