ROZGONYI ERNŐ

Full text search

ROZGONYI ERNŐ
ROZGONYI ERNŐ (MIÉP): Elnök Asszony! Igen tisztelt Képviselőtársaim! Van egy tiszteletteljes kérdésem a kormánypárti képviselőkhöz: hogyan lehet a személyi jövedelemadó adóalapjának része olyan jövedelem, amely ha kizárólagos jövedelem, úgy nem adózik? A kérdés akár általános is lehetne, de én most konkrétan a nyugdíjakra, illetve a nyugdíjasokra hegyezném ki.
Önök azt hiszik, ehhez elégséges jogalap az, hogy annak idején valami marxista-leninista beidegződésű reformkommunista így döntött? Ez tudniillik súlyos diszkrimináció! Amikor a nyugdíjasaink munkát vállalnak, akkor ezt kényszerből teszik - ezt elmondtam már a nagy felszólalásomban -, legalábbis ez az általános. A magyar nyugdíjas is szeretne jól élni, szeretne élni a hobbijának: utazgatna, világot látna, mint német, osztrák, francia, svéd, norvég, svájci, angol társai - de ő megélni akar! Ezért kell őt mindenki másnál kedvezőtlenebbül megadóztatni? Hát milyen szemlélet ez?!
Szintén a kérdéshez tartozik ugyanakkor, hogy miért nem adóköteles a kamatjövedelem. Akinek kizárólagosan ez a jövedelme, ebből él és ragyogóan él, az vajon miért nem fizet személyi jövedelemadót? (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Így van!)
Köszönöm. (Taps a MIÉP és az MSZP padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit