DR. SZÁJER JÓZSEF

Full text search

DR. SZÁJER JÓZSEF
DR. SZÁJER JÓZSEF (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Vannak pillanatok, amikor az ország Házában nem a törvényhozás kapja a fő szerepet. Az utóbbi napok Tisza menti történéseinek szomorú aktualitása most elégséges ok erre.
Az utóbbi napokban az elmúlt évszázad legnagyobb árhulláma vonult le Észak-Magyarországon, a Tiszán és mellékfolyóin. Ennek következtében a kormány rendkívüli készültséget rendelt el az érintett területeken, és 500 millió forintot csoportosított át az árvízvédelmi és a mentési munkálatokra.
Miniszterelnök úr, hivatalos külföldi útját lemondva, a helyszínre utazott, és hasonlóképpen cselekedett Katona Kálmán közlekedési miniszter úr is. Rövid időn belül felállították a központi műszaki és koordinációs irodát az árvízveszéllyel kapcsolatos feladatok irányítására. A leginkább veszélyeztetett településeken helyi védelmi bizottságokat hoztak létre, és elrendelték a védelmi bizottság ügyeleti szolgálatának működtetését is. A Magyar Vöröskereszt különleges mentőalakulata az árvíz sújtotta vidékeken tartózkodik, de az egész országban mozgósították a szervezet önkénteseit. A Duna menti vízügyi igazgatóságok műszaki állományát felkészítették arra, hogy szükség esetén segítséget nyújtsanak a Felső-Tiszán.
Tisztelt Országgyűlés! Természetesen ezekre a katasztrófákra sohasem lehet tökéletesen felkészülni, mert ritkán és váratlanul érik azokat, akiket ezek megtámadnak. A természeti csapások válogatás nélkül avatkoznak be mindenki életébe, és nincsenek tekintettel senkire. Ezért csak a valódi szolidaritás, az ellentétek háttérbe szorítása, az összefogás révén lehet az emberéleteket és a vagyontárgyakat, nehéz verejtékkel létrehozott épületeket, műhelyeket megmenteni.
Egy szó mint száz, az ország készen volt most, ebben a nehéz időben a bajba jutottak segítésére. Különös tekintettel szeretném kiemelni azt a támogatást, amit az ország, illetőleg a Magyar Köztársaság kormánya a bajba jutott kárpátaljai magyarság részére biztosított.
(15.30)
Ezért engedjék meg, tisztelt képviselőtársaim, hogy a Fidesz-Magyar Polgári Párt képviselőcsoportja nevében ezúton mondjak köszönetet mindazoknak, akik erejüket nem kímélve dolgoztak éjjel-nappal, hogy saját és mások otthonait megóvják a pusztulástól. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit