ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (MDF): Nagyon köszönöm, elnök úr, a szót. Itt Eörsi Mátyás képviselőtársam mondja, hogy keményen. Nem kívánok, hiszen azt hiszem, nem jellemző rám az, hogy én olyan vitákat próbáljak a parlamenten belül provokálni, ami éles ellentétben áll a másikkal.
Göndör István képviselőtársamnak mondom, az MDF-frakció akarja, igenis akarja, és az MDF-frakció ebben a kérdésben partner tud lenni. Ezt mondom azért is, hisz itt felhozta az alkotmánymódosítással kapcsolatos kérdést. Bizonyos fejezetek kapcsán az alkotmánymódosítás négypárti egyeztetésének én magam is részese voltam, és tudom azt, hogy az MDF a maga részéről a törvényesség, a jogszerűség, az alkotmánymódosítás keretein belül is megfogalmazta és letette az asztalra azokat az indítványokat, amelyekkel megpróbálta jobbá tenni az alkotmánymódosítást, és valóban konszenzusos, partneri alapon próbált ehhez a kérdéshez hozzáállni.
Én úgy érzem, hogy az MDF önmagában ebben a kérdésben példát mutatott, és szeretném még egyszer megerősíteni, hogy az MDF igenis, érdekelt abban, hogy Magyarországon olyan adózási, olyan eljárási rendszerek alakuljanak ki, amiből az állampolgárok nem a bizalmatlanságot érzik ki, hanem valóban a törvény betartását és annak hátterét úgy megalapozni és megadni, hogy az mindenki számára követhető és egységes legyen.
Az elmúlt időszakban, amikor a vállalkozók, kisvállalkozók kétmillió forint fölötti pénzmozgását szigorú bejelentési kötelezettség terhelte, én szembesültem számos kisvállalkozóval, akik nagyon pici pénzmozgással rendelkeznek, hogy milyen óriási lelki gondot jelentett számukra, holott tisztességes vállalkozók. És talán a törvénykezést úgy kellene megközelítenünk, hogy a tisztesség határát túllépő emberekkel szemben kellene olyan törvényeket megalkotnunk, hogy velük szemben minden egyes gátat maximálisan ki lehessen alakítani, és ebben a Magyar Demokrata Fórum valóban partner kíván lenni.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit