GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Én Lezsák Sándor képviselő úrnak szerettem volna reagálni, mert ő azt mondta, hogy bántó. Elfogadom, annak is szántam, és még folytatom is ezek után.
Én azt gondolom, hogy Lezsák képviselő úr - akit tisztelek, mert sokszor vettünk részt vitákban, ahol még egyet is értettünk -, én most azt látom, hogy e törvény kapcsán is kísérletet tesz arra, hogy az önök előző négyéves gyakorlatát megpróbálja ránk tolni, azzal, hogy módosító...
Képviselő úr, tessék csak végiggondolni, csak a tegnapi napról mondok két olyan eseményt, akár az afganisztáni szerepvállalást, akár az alkotmánymódosítást. Tehát mi az elmúlt pár hónap alatt számtalan jelét adtuk annak, hogy képesek vagyunk befogadni mások gondolatait, és konszenzusra törekszünk. Szóval, azt mondani, hogy egy törvénnyel azért nem foglalkozunk, mert a kormányoldal erre nem hajlandó - azok vagyunk. Csak amikor nem akarnak tudomást venni arról, hogy itt nem történik más, mint egy korábbi törvény hibáinak a kiegészítése, továbbfejlesztése a mindennapi gyakorlaton, tapasztalatokon keresztül, én azt gondolom, és erre utaltam azzal, hogy a kérdés az, hogy akarjuk-e, akarunk-e többletterhet vállalni.
És itt áttérek Ékes képviselő úrra: én itt ültem már akkor, amikor abból volt hatalmas vita, hogy egyáltalán lehet vagy nem lehet adószám. És én azt hiszem, addig, amíg olyan adótörvényeink lesznek, hogy oldalakon keresztül szerepelnek a mentességek és a kivételek, addig mindig is lesznek olyanok, akik ezeken a kapukon ki-be járnak. (Dr. Eörsi Mátyás: Úgy van!) Erre is azt mondom, hogy van-e erő bennünk azt mondani, hogy Magyarországon 18 százalékos az adókulcs, de nincs ilyen meg ilyen ötszáz címen kivétel és engedmény. (Dr. Eörsi Mátyás: Úgy van!)
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit