LEZSÁK SÁNDOR

Full text search

LEZSÁK SÁNDOR
LEZSÁK SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az elmúlt nyolc esztendőben immár harmadik alkalommal kerül a tisztelt Ház elé a pénzmosás megelőzéséről szóló törvényjavaslat. Ezeknek a törvényeknek az elfogadása korábban azért nem okozott gondot, mert tartalmuk gyakorlatilag megegyezett az Európai Unió országaiban hatályos pénzmosás elleni törvényekkel. Ahogyan kifejtette ezt Herényi Károly frakcióvezető úr az MDF álláspontjaként, a mostani előterjesztés esetében sem a pénzmosás elleni paragrafusok elfogadásával van a gond, hanem azzal, hogy szorosan nem ehhez a témakörhöz tartozó ügyekben is jogszabályok megváltoztatását javasolja az előterjesztő. Ezért tartjuk elfogadhatatlannak a törvénytervezetet.
(11.10)
Teljesen egyetértek abban az államtitkár úrral, hogy akkor vegyünk elő módosító indítványokat, és próbáljuk meg ezt javítani, rendezni, véleményünket módosító indítványok formájában megfogalmazni. Igen rossz a tapasztalatunk ezen a területen, hiszen nem tudom a számát azon törvénymódosító indítványoknak, amelyek közül az elmúlt hónapokban egyetlenegy sem talált meghallgatásra. Jómagam is meg fogom fogalmazni, illetve megerősítem azokat az érveket, amelyeket a frakcióvezető úr megfogalmazott, azzal a szándékkal, hogy ha ez visszhangra talál a tárcánál, ha módosító indítványok formájában ez megjelenik, természetesen akkor annak a fényében kell majd újra átgondolnunk, hogy mi a véleményünk erről a törvénytervezetről. Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit