KUNCZE GÁBOR

Full text search

KUNCZE GÁBOR
KUNCZE GÁBOR (SZDSZ): Ez az, ami miatt, tisztelt képviselőtársaim, számomra az egész gyanús, őszintén szólva (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), mert megint az ember a politika keze nyomát érzi a háttérben. Ugyanúgy, mint amikor megzavarták a Szabad Demokraták Szövetsége megemlékezését október 23-án a temetőben, most ugyanaz történik itt a parlamentben is, és ez az a minta, amit átvesznek mások, és nem engedik egy fontos kérdésben az indulatoktól mentes vita lebonyolítását. Ez az, képviselőtársaim, amiért a vita lebonyolítása érdekében a politikának fel kellene lépnie, vitassuk meg ezt a kérdést higgadtan.
Ugyanakkor azonban én pedig azt látom, hogy a jobboldal vagy a szélsőjobboldal egyre inkább abba az irányba tereli az eseményeket (Közbeszólások a Fidesz soraiból.), hogy már semmiről semmilyen véleményt ne lehessen mondani, mert egyszerűen nem képesek elfogadni vagy befogadni másoknak a sajátjuktól eltérő véleményét. Ez még hagyján, de hallani sem bírják, hanem mindent elkövetnek annak érdekében (Folyamatos közbeszólások a Fidesz soraiból. - Az elnök csenget.), hogy másokba belefojtsák a szót. Ez történt a tegnapi napon, és ez történt korábban is, mi meg azért emeljük fel a szót, és azért hívjuk fel erre a figyelmet, hogy nem mehetnek ebbe az irányba Magyarországon az események, mert akkor a vitákat az utcán bebugyolált sodrófával, ahogy a Vasárnapi újság tegnap felszólította a híveit, fogjuk lefolytatni a magyar demokrácia csúfságára, és ezt nem lehet megengedni.
Végül, még egy mondatot engedjenek meg, képviselőtársaim: át kell tekinteni a demonstrációk és ellendemonstrációk engedélyezésének rendjét is, mert az egy hiba a rendőrség részéről, ami tegnap a téren történt, mert végül nem tudták kézben tartani az eseményeket (Az elnök jelzi az idő leteltét.), ennek a tanulságait is le kell vonni, és a jövőben lehetőség szerint a szabályozást átalakítani.
Köszönöm a figyelmüket. (Taps az MSZP és az SZDSZ soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit