CSIZMÁR GÁBOR

Full text search

CSIZMÁR GÁBOR
CSIZMÁR GÁBOR szociális és munkaügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Asszony! Bár nem hozzánk intézte a kérdést, de lehet, hogy valami adminisztrációs hiba miatt hozzánk érkezett ez a kérdés.
Azt tudom önnek mondani, hogy az Országgyűlés által elfogadott költségvetési törvény és az ahhoz kapcsolódó végrehajtási jogszabályok, az államháztartásról szóló törvény és az államháztartás működési rendjéről szóló 217. kormányrendelet határozza meg azt, hogy miképpen lehet a különböző szociális szolgáltatásokkal kapcsolatos normatívákat igényelni. Ezt igényelhetik önkormányzatok, amikor önkormányzatok látják el a szolgáltatást; ha önkormányzattal szerződéses viszonyban álló egyházi vagy civil szolgáltatók végzik a szolgáltatást, akkor pedig annak a játékszabálynak megfelelően. Egyet biztosan nem lehet: kétféle módon igényelni ugyanarra a szolgáltatásra a forrást, gondolom, ez természetes.
Vélhetően az adott konkrét esetben nem a jogszabályoknak megfelelően történt az igénylése a vonatkozó normatívának, és ezért az Államkincstárnak kötelessége a hatályos jogszabályok alapján a nem törvényesen, nem jogszerűen leigényelt normatívát visszaigényelni, vagyis inkasszót benyújtani a társulás felé.
(16.00)
Tekintettel arra, hogy erre a konkrét problémára most derült fény itt a kérdés kapcsán, és nem volt módom előzetesen utánanézni, azt tudom ígérni képviselő asszonynak, hogy az elhangzottak alapján tételesen, konkrétan ki fogom vizsgálni, hogy minek alapján mi történt, történt-e jogszerűtlenség vagy jogszerű volt-e az eljárás, és képviselő asszonyt írásban tájékoztatni fogom ennek a kivizsgálásnak az eredményéről.
Köszönöm szépen. (Szórványos taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit