FARKAS FLÓRIÁN

Full text search

FARKAS FLÓRIÁN
FARKAS FLÓRIÁN (Fidesz): Tisztelt Államtitkár Úr! A történelemben már sokszor volt példa arra, hogy szociális válságok idején a társadalom legjelesebb tagjait bűnbakká tették, hogy eltereljék a figyelmet a bajok igazi okáról, okozóikról. Most úgy látszik, hogy a mélyszegénységben élő és sokat tűrni kénytelen cigányságot szemelték ki egyesek rendbontóknak, tolvajoknak, bűnözőknek, ítéletet mondva ezzel a cigányság egészéről, helytelenül, ugyanis a bűnelkövetőnek neve van, nem pedig nemzetisége.
Azt szeretném, hogy mindenki tudja: a cigányok túlnyomó többsége elítéli a bűnelkövetőt, és tisztességes munkából, bérből akarnak megélni családjukkal, szeretetben és békességben a többséggel, hozzájárulva ezzel a társadalom gyarapodásához, de erre most semmilyen lehetőségük nincs, hiszen láthatóan robbanásszerűen következik be a teljes munkanélküliség, vagyis az elviselhetetlen nyomor. Merthogy a valóság az, hogy a 2008. évi költségvetés minden szükséges forrást megkurtított, sokat el is vont. Az emberhez méltó lakhatás, az iskoláztatás, a foglalkoztatási lehetőségek finanszírozása, az egészségügy az álreformok áldozata lett. Az önkormányzatok úgy el vannak szegényítve, hogy ők is kénytelenek éppen a legszegényebbek, a cigányság rovására intézkedni, cselekedni.
Hol vannak az egyenlő esélyek a cigányság számára, hogy legalább a jövő nemzedéke úgy élhessen, mint a többiek? Mit tesz a kormányzat, és személyesen ön, államtitkár úr, annak érdekében, hogy ne kapjon teret a cigányság egészét érő sérelem, megfélemlítés? Mi lesz velünk, államtitkár úr? Meddig tudjuk kivédeni az elkeseredés robbanását? Mi józanságra intjük a mieinket, de lassan elfogynak az eszközeink. Mit tehetünk, ha azt mondja hárommillió szegény, hogy nem bírja tovább? Személy szerint ön mit tesz?
Várom válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit