BÓKAY ENDRE

Full text search

BÓKAY ENDRE
BÓKAY ENDRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm a szót. Én nem szomorkodom, képviselőtársaimmal ellentétben, hanem szeretném felhívni Répássy Róbert figyelmét, hogy jobban tette volna a média, ha úgy teszi fel szavazásra a kérdést, hogy: akarja-e ön, hogy a képviselők minden egyes juttatás után adózzanak, akarja-e ön, hogy a képviselők juttatásai átláthatóak legyenek? Ebben az esetben valószínűleg más eredményt kaptunk volna a szavazásra.
Nagyon rossz, ha úgy használjuk ezeket a kifejezéseket, hogy emeljük a képviselők fizetését. Kovács Tibor úr, képviselőtársunk világosan elmondta az előbbiek során, hogy nem emeljük ezeket a juttatásokat, tehát semmivel nem kerül több a képviselők juttatásaira, hanem bruttósítjuk és adózhatóvá tesszük. Minden egyes fillér után adót kell fizetni, és ez a legfontosabb a mi számunkra.
Ön említette, hogy 2,5 milliárddal többe kerül az országnak ez az úgymond bruttósítás. Valóban, az egyik oldalon 2,5 milliárd forinttal többet adunk ki, de a másik oldalon ezt viszont adóban maga az ország, a parlament visszaveszi. Tehát a képviselők befizetik.
A harmadik dolog, amit szeretnék megkérdezni: tényleg a sajtóban elterjedt hír, ahogy előttem képviselőtársam mondta - ez vetette fel ezt a problémát és tette nagyon élessé -, hogy ezek a költségtérítéses juttatások miért ilyen módon kerülnek az országgyűlési képviselőkhöz. Ha viszont valami más, jobb megoldás eszükbe jut a bruttósításon kívül, akkor kérjük, tegyék le az asztalra. Mondják el, hogy kérem szépen, ne ezt, hanem ezt a megoldást válasszuk!
Senki nem akarja ma itt, ebben a Házban - sem a szocialista képviselők, nyugodtan kijelenthetem, de valószínűleg más képviselők sem - emelni a képviselők juttatását. Rendezni szeretnénk, a jelenlegi joghatályoknak megfelelően szeretnénk ezeket a juttatásokat rendezni.
S kérem, inkább erről beszéljünk, mint hogy ilyen fals felhangokat adjunk ennek, hogy emelkedik a képviselők juttatása. Nem emelkedik, egy fillérrel sem!
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit