BÓKAY ENDRE

Full text search

BÓKAY ENDRE
BÓKAY ENDRE (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Rendkívül kellemetlen helyzetbe kerültünk, ugyanis most olyan útra vittük el a vitát, ami a legrosszabb. Nem a megoldást fogja elősegíteni, hanem azt a szakadékot, amely a parlament és a társadalom között van. A megítélésünk viszont a társadalomban nem úgy történik, hogy a jobb- és a baloldal, és van egy áldott jó jobboldala ennek a parlamentnek, a baloldal pedig rendkívül gonosz, hanem azt mondja az egész képviselő-testületre, hogy azok mind… És nem folytatom tovább, hiszen ezt mindenki ki tudja egészíteni.
A képviselőtársam, Géczi Alajos mondta az előbb, hogy ez a törvény nem a javadalmazásról, hanem a közbizalomról szól. A mi célunk az, hogy visszaszerezzük a társadalomtól azt a bizalmat, amelyet egy-egy választás vagy a korábbi évtizedek során megkaptunk. Ezt nem kerülhetjük meg, viszont ilyen demagóg, populáris megjegyzésekkel, hogy megháromszorozzuk a fizetést, és ezt nem tudjuk elfogadni egy szociális válság során, ugyanakkor egy árva szót nem szólunk arról, tisztelt képviselőtársam, hogy mi a javaslatunk! Az önök javaslata az, hogy akkor töröljük el a költségtérítést, és semmit ne adjunk? Vagy mi a javaslatuk? Kapjanak egyáltalán fizetést a képviselők? Vagy mondják ki, hogy kérem szépen, mi ezzel nem értünk egyet, töröljük ezeket és ezeket a dolgokat, juttatásokat, minden egyes dologról tételesen számlát hozzanak! Erről lehet vitatkozni. Ez járható út, meg lehet tenni, és szerintem be is fogadnánk az ilyen típusú javaslatokat.
Ezzel szemben nem jelenik meg semmiféle javaslat, csak nagyon rossz ízű, saját magunkat lejárató hozzászólások, amelyek nem segítik a megoldást, hanem azt a mélypontot, a társadalmi megítéltségünket tovább rontja, bár nem tudom, hogy már hova lehet lesüllyedni ebben a dologban. Nagyon szeretném, ha önök átgondolnák ezeket a javaslatokat, és mondjanak konkrétat most - Répássy Róbert is -, hogy a Fidesz-frakció részéről ez és ez a javaslat.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit