DR. GÓGL ÁRPÁD

Full text search

DR. GÓGL ÁRPÁD
DR. GÓGL ÁRPÁD (Fidesz): Elnök Úr! Képviselőtársaim! Ma egy képviselő, ilyen, mint én, aki nem önkormányzati résztvevő, csak parlamenti képviselő és nyugdíjas, kapja a nyugdíját, kap egy fizetést, kap egy lakhatási térítést és egy utazási térítést. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Átalányt.) Azt, hogy van költségünk az utazásra, ezt olyan könnyű ellenőrizni, mert ha csak a kártyával fizetett benzinpénzünket nézzük meg, ez könnyedén ellenőrizhető.
Az, hogy a lakásnak és az itt-tartózkodásnak mennyi a költsége, ez is jól számolható. Erre volt egy becsült összeg, amit hozzárendeltek a fizetéshez. A fizetés után ugyanúgy adózunk, mint mások, sőt összevontan, most már a nyugdíjrendszert is beletéve.
Az, hogy rendezni kell a létét egy működő képviselőnek, ez természetes. De ma, amikor reálbércsökkenés van, bérként rendezni ezt, ez egyszerűen elfogadhatatlan. Az, hogy rendezni kell, és átláthatóvá kell tenni a költségszféráját ennek, ez számunkra elfogadható, ezt soha nem vitattuk. De az, hogy a bérét, a bérét emeljék meg, és egy ilyen trükkel valahogy beépítsük; kérem, egy költségelszámolásnak, még az átalány típusú költségelszámolásnak is van Magyarországon szabálya! Ma Magyarországon még átalányadózás is van. Tehát az átalányszerű költségtérítés nem istentől elrugaszkodott vagy ördögtől való dolog. Rendezni kell, de nem ilyen módon.
Álljanak ki az emberek elé, és mondják el, hogy megháromszorozzák a bérét a képviselőknek! Ez elfogadhatatlan! Elfogadhatatlan. Menjenek ki az emberek közé, és mondják meg nekik. Azt mindenki elfogadja, hogy rendezett, elszámoltatható rendszere legyen a képviselők helyzetének - de ilyen módon biztosan nem. (Kontur Pál tapsol.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit