DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Én együtt szomorkodom Szép Béla képviselő úrral, de teszem ezt azért, mert az egész mostani jogalkotás nagyon emlékeztet engem a Kádár-rendszer önkéntes társadalmi munkájára, amikor is azt várja el a kormánytöbbség, hogy elkezdődött egy ötpárti tárgyalás, nyakunkba vág egy törvényjavaslatot, ami úgy rossz, ahogy van, és akkor ezt az ellenzék gyorsan, önként szavazza meg, mert egyébként az ellenzék a mai törvénytelen viszonyokat szeretné állandósítani. Ez messze nem igaz!
Kovács Tibor képviselő úr azt mondta, hogy ez a mostani törvényjavaslat segíti az átláthatóságot. Tisztelettel, ez nevetséges! Aki a mai sajtót ismeri, az tudja, hogy az országgyűlési képviselők tiszteletdíját havonta szépen nyilvánosságra hozzák. Nem úgy, mint a kormányét, nem kell kiszámolnia az állampolgárnak, hanem név szerint pontosan mindenkinél leírják, hogy mennyi a tiszteletdíja, mennyi a költségtérítése. Ezt szépen mindig kiadja a hivatal, és a sajtó kellően csámcsog is efölött.
Tehát ez a törvényjavaslat gyakorlatilag mit csinál? Azt a problémát, amit itt felvetettek, és felfújt a sajtó, nevezetesen: az elszámolási kötelezettség nélküli költségtérítést, felbruttósítja. A képviselő megkapja azt a járadékkal emelt összeget, amit a törvényjavaslat alapján befizet az APEH-nak. A pénz az ablakban, és azt hisszük, hogy ezzel megoldottuk a problémát? Tisztelettel, efölött valóban van helye szomorkodásnak!
Köszönöm szépen. (Kontur Pál közbeszól.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit