DR. RUBOVSZKY GYÖRGY

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Szeretném elmondani, hogy azért ezt az egész mai vitát megelőző ötpárti tárgyalások nem voltak teljesen sikertelenek, mert - ezt Göndör István képviselő úr megerősítheti - én következetesen mondtam azt, hogy nem ugyanaz a térítés jár annak a képviselőnek, aki 200 kilométeren túl lakik és nagyvárosi képviselő, vagy pedig van 105 települése. Erre a megoldást viszontláttuk a törvényjavaslatban, úgyhogy ezt a korrektség kedvéért azért el kell mondanom. Azt is szeretném elmondani, az a szociális csomag sem teljesen új ebben, ami itt most látható, mert emlékszem arra, hogy még az előző ciklusban is felmerült ez a kérdés, hogy ilyen kérdéseket rendezni kellene. Oda szeretnék kilyukadni, hogy elismerjük azt, hogy a jelenlegi rendszer nem tökéletes.
Igen ám, csak ez nem olyan megoldás, hogy mi itt ülünk a kész megoldáson, és csak durcásak vagyunk, és nem akarjuk elmondani, hanem itt arról szól a történet - megítélésem szerint -, hogy meglehetősen hosszú és kiérlelt vitasorozat kell hogy ezt az egész kérdést megelőzze, és nem ilyen, hogy itt most egy óra alatt ezt lerendezzük.
Szeretném elmondani Kovács Tibor képviselő úrnak a mandátumfelszabadítás érdekében, hogy ezt a frakciómnak el fogom mondani, amit mondott a képviselő úr, csak azt az adalékot tessék szíves lenni majd megüzenni, hogy a szocialista frakció mikor kapta meg és mikor kapja meg majd a lelkiismereti szabadságot ebben a kérdéskörben és általában a szavazásokra. Mihelyt erről mi meg leszünk győződve, és nem a miniszterelnök jelenti be, hogy mit fogunk megszavazni, akkor utána természetesen ezt a jogot biztosítani fogjuk az ellenzéki képviselőknek is. (Kovács Tibor: Az nagyon jó lesz. - Taps az ellenzék padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit