DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! A vitában rendes felszólalásra is szót fogok kérni, és arra szeretnék majd rámutatni, hogy az a rendszer, amiben a képviselők ma a mindenféle formájú illetményeiket kapják, mennyire képmutató és mennyire álságos.
Ennél már csak az a felszólalás volt képmutatóbb és álságosabb, amit itt Répássy képviselő úr nekünk elővezetett. (Dr. Géczi József Alajos: Túlértékelitek!) Tisztelt Répássy Képviselő Úr! Ön országgyűlési képviselő, ön tagja az alkotmányügyi bizottságnak, és ön a Fidesz frakcióvezető-helyettese. Mindezen túlmenően miskolci képviselőként 150-200 kilométer közötti távolságról jár az Országgyűlésbe. Ha én jól számolom, az érvényes szabályok szerint önnek havonta mintegy 650 ezer forint juttatást folyósít az Országgyűlés Hivatala.
Egy magyar állampolgár, aki havonta 650 ezer forintot kap kézhez, 1 millió 350 ezer forint körüli havi bruttó összeget kell hogy keressen. Tisztelt Képviselő Úr! Az ön havi bruttó jövedelme, ha fizetne minden után adót és járulékot, 1 millió 350 ezer forint lenne. Ön most azon háborog, hogy volna olyan, aki 1 millió 159 ezer forint bruttó fizetést kapna, pedig az illető száz kilométerrel távolabb lakik, mint ön, és nem egy olyan bizottságnak a tagja, amely után külön járulék jár.
Tehát, tisztelt képviselő úr, az, amit ön elmondott, az egész egyszerűen felháborító, vérlázító, képmutató! Ha ezt egy másik képviselő mondta volna el, azt még csak meg lehetne érteni, de hogy ön, aki, még egyszer elmondom, 1 millió 350 ezer forint bruttó fizetésnek megfelelő nettó jövedelmet húz az Országgyűlés Hivatalától, sokkallja azt, hogy ezeket a nettó jövedelmeket tisztességesen, bruttó (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret lejártát.) akarjuk az ország szeme elé tárni, ez, azt gondolom, tényleg felháborító.
Köszönöm. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit