DR. SZABÓ ZOLTÁN

Full text search

DR. SZABÓ ZOLTÁN
DR. SZABÓ ZOLTÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Kontur képviselőtársunk egy kicsit belezavarodott a saját mondókájába. Az elején azért ostorozott bennünket, hogy a nyomorgó szegény nép terhére akarjuk a saját fizetésünket emelni, és ez a végére oda konkludált, hogy sajnos a képviselő se dolgozhat ingyen. Úgyhogy ez egy kicsit zavarosra sikeredett.
Mindenesetre még egyszer hadd mondjam el, senki nem akarja azt a pénzt, amit a képviselő a munkájáért kap, megemelni. Azt akarjuk, hogy azt a pénzt, amit a képviselő a munkájáért kap, a többi állampolgárral azonos szabályok szerint tisztességesen, átlátható módon leadózva és a társadalombiztosítási járulékot utána megfizetve kapja meg. Ez ennek a törvényjavaslatnak a célja. Mindenki, aki azt mondja, hogy itt meg akarják háromszorozni a fizetésüket, hogy 1 millió forintos fizetéseket akarnak saját maguknak biztosítani, az hazudik.
Tisztelt Képviselő Úr! Ön budapesti képviselőként, egy bizottság tagjaként, ha jól számolom, mintegy 350 ezer forintot kap kézhez havonta. Ez egy másik magyar állampolgár esetében minimum 750 ezer forintos bruttó fizetés esetén valósul meg. Ugyanazt a fizetést, amit ön megkap kimutatott négyszáz-egynéhány ezer forintos bruttó fizetéssel, más 750 ezer után kapja meg. Tisztelt képviselő úr, ezen szeretnénk változtatni. Nem azt akarjuk, hogy a képviselők holnaptól tejben-vajban fürödjenek, azt se akarjuk, hogy holnaptól éhen haljanak, hanem azt akarjuk, hogy ugyanazok a szabályok vonatkozzanak rájuk, mint más állampolgárokra.
Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit