ÉKES JÓZSEF

Full text search

ÉKES JÓZSEF
ÉKES JÓZSEF (Fidesz): Nagyon köszönöm, elnök úr. Géczi képviselőtársam - remélem, itt van még -, azt hiszem, Zuschlag is lobbizott. Én nem arról beszéltem, hogy egy képviselő ne lobbizhatna, de amikor tiszta pályázati viszonyok vannak, és a pályázati viszonyokat akarja valaki felborítani a saját hasznára és javára, akkor az már nem fér össze a lobbizási törvénnyel meg az üvegzsebtörvénnyel sem.
Szabó Zoltán képviselőtársamnak mondom: ott nem úgy működik a parlament, hogy a bizottsági ülések egybeesnek a parlamenti üléssel. Ezt Pettkó András képviselőtársamnak is mondom. Ezt a rendszert úgy is fel lehet építeni, hogy egy héten csak bizottsági ülések vannak, és akkor önnek is van ideje rendesen végigtanulmányozni a törvényeket, utánanézni, módosító javaslatot benyújtani. Most viszont, amikor egy időben zajlanak, de mindkettőnek meg kellene felelni, és itt is hozzá szeretnék szólni meg ott is, nem működik. Ez 2002-ben lett elszúrva, amikor azt mondták, hogy innentől fogva minden héten lesz parlamenti ülés. Lehessen tisztességesen felkészülni a bizottsági ülésre és lehessen tisztességesen felkészülni a parlamenti vitára is és azon részt venni! Ez a legfontosabb, itt kezdődik a demokrácia és a parlamenti képviselet.
A harmadik téma, amivel ön - úgy fogalmazott - vitatkozni kíván. Ebben a kérdésben úgy érzem, hogy nincs értelme vitatkozni. Képviselőtársam is rádöbben erre, ha elmondom, hogy amikor az állami vagyon értékesítéséről szóló törvény vitája hajnali fél 4-kor kerül sorra - én nem a képviselők tájékoztatásáról beszéltem, hanem az állampolgárok tájékoztatásáról -, akkor egy állampolgár, aki reggel munkába indul, nem képes odafigyelni a privatizációs törvény, vagy mondjuk úgy, az ország vagyonának az elherdálásáról szóló törvény vitájára. Ezt kellene valahogy másképp rendezni, és úgy tisztességessé tenni, hogy az állampolgárok is nyomon tudják követni a parlamenti képviselők vitáját egy-egy törvénnyel kapcsolatban.
Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit