GUSZTOS PÉTER

Full text search

GUSZTOS PÉTER
GUSZTOS PÉTER (SZDSZ): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Arra szeretném felhívni leginkább a szocialista képviselőtársaim figyelmét, hogy talán ez a javaslat kevésbé lenne kiforgatható és kevésbé lenne visszafordítható a kormánypártok ellen, ha az összeférhetetlenségi passzusok tekintetében - amire Hankó Faragó Miklós képviselőtársam az imént hivatkozott - megpróbálnánk megmaradni az eredeti előterjesztés szándéka szerint. Azt most hagyjuk is, hogy mikroszkóppal mérhető kisebbségét képezzük a parlamentben néhányan azon képviselőknek, akik egyetértenek az egyébként a miniszterelnök által is eredetileg felvetett dologgal, a főállású képviselőség bevezetésével. A saját frakciómon belül is kisebbségben vagyok, mint ahogy mindenki, aki ezzel egyetért ebben a parlamentben, a saját frakcióján belül kisebbségben szokott lenni. Úgyhogy ezt hagyjuk is, de innen indult a történet. Azért azt érdemes felidézni, hogy a miniszterelnök úr bejelentése a főállású képviselőség megteremtéséről szólt.
Aztán ezt elkezdtük értelmezni, és akkor abban maradtunk, hogy összeférhetetlenségről, önkormányzati összeférhetetlenségről beszélünk. Én itt már rögtön nem értem azt, hogy ha önkormányzati összeférhetetlenség van, akkor miért teszünk különbséget az önkormányzati képviselő és az önkormányzatban vezető tisztséget betöltő megyei közgyűlési elnök, alelnök, polgármester között, tehát ha már ilyet csinálunk, akkor ezt egységesen kellene mindenképpen kezelni. Arról nem beszélve, hogy ismerjük azokat a vitákat és azokat a várható módosító javaslatokat, amelyek ezen egész összeférhetetlenségi szabályozás bevezetésének az elhalasztását, eltolását, többlépcsőssé tételét szolgálják.
Szóval, arra szeretném felhívni a figyelmüket, hogy ez a törvényjavaslat egyrészt tényleg valóban kiforgatható, ahogy az előbb szóló képviselőtársam elmondta, de talán kevésbé lenne az, ha a képviselői összeférhetetlenségre vonatkozó (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) passzusok tekintetében az eredeti szigor és az eredeti menetrend talaján próbálna megmaradni.
Köszönöm szépen.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit