PETTKÓ ANDRÁS

Full text search

PETTKÓ ANDRÁS
PETTKÓ ANDRÁS (MDF): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! A Géczi József Alajos képviselőtársam által elmondottakhoz szeretnék hozzátenni két mondatot a Magyar Demokrata Fórum országgyűlési képviselőjeként.
Tisztelt Képviselő Úr! Én az ön hozzászólásának ahhoz a részéhez szeretnék hozzászólni, amikor üdvözölte, hogy a képviselőknek a tisztes visszavonulása, a nyugdíjba menetele és az elhalálozás kérdésében az Országgyűlés előtt levő törvényjavaslat tekintetében be van nyújtva egy csomag. Szeretném emlékeztetni kormánypárti képviselőtársaimat arra, hogy néhány hónappal ezelőtt tárgyalta az Országgyűlés a polgármesterek tekintetében - a mai vitában már elhangzott, 3200 polgármester van Magyarországon -, ahol ezt a problémát megoldottuk. És mindannyian tudjuk, hiszen mindannyian a munka világából érkezett képviselők is vagyunk, és mindannyian tudjuk azt, hogy vannak barátaink, vannak ismerőseink, mindannyian tudjuk, hogy a munkahelyeken általában, mielőtt valaki nyugdíjba megy, akkor meg szokták egy kicsit dobni a pénzét, vagy több jutalmat adnak neki, hiszen a kollégák a nyugdíjba menő kollégával szemben kollegiálisak.
Tisztelt Képviselőtársaim! Ha mi ennek a törvényjavaslatnak ezt a szakaszát elfogadnánk, akkor mi is kollegiálisak lennénk azon képviselőtársainkkal szemben, akik befejezték a képviselői munkát. Én azt gondolom az MDF képviselőjeként, hogy ezt a polgármesterekkel együtt kellett volna annak idején rendezni, és nagyon nagy hiba, hogy a kormánypárti képviselők annak idején megfutamodtak ez elől a kérdés elől, és a Házban akkor nem volt szavazás.
Még egy dolgot szeretnék mondani, egyetértek a Hock Zoltán képviselőtársam által elmondottakkal. Én azt javasolom a kormánypárti képviselőknek, hogy vonják vissza ezt a benyújtott törvényjavaslatot, és tényleg fogadjuk meg, hogy öt hónapon keresztül megpróbálunk dolgozni egy olyan törvényjavaslaton, amit mind az öt parlamenti frakció meg tud szavazni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és akkor nem fogunk egy olyan nevetséges helyzetbe kerülni, mint a mai, körülbelül másfél-kétórás vita kapcsán kerülünk a holnapi és a mai esti médiában. Ezt gondolom.
Köszönöm megtisztelő figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit