ÉKES ILONA

Full text search

ÉKES ILONA
ÉKES ILONA (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Államtitkár Úr! 2006. október 23-án a rendőrség némely alakulatainak, elsősorban a Rendészeti Biztonsági Szolgálatnak egyes tagjai brutális támadást intéztek a nemzeti évfordulót békésen ünneplő emberek ellen.
“A 2006. október 23-án 16 órakor az Astoriánál megtartott Fidesz-rendezvényre biztosítási terv nem készült. Az Astoriánál megtartott rendezvény rendőri feladatainak végrehajtása nem dokumentált, a biztosításban részt vett rendőri erővel elszámolni nem tudtak. A tervezés, majd október 23-án a rendezvény biztosítása időszakában a biztosítás parancsnoka, illetőleg az Astoriánál tartott rendezvény helyszíni parancsnoka nem intézkedett a Fidesz rendezvényét megzavarni szándékozó személyek hatékony távoltartására, elhatárolására. Egyébiránt a rendezvénybiztosítás helyszíni parancsnoka a biztosítás keretében a Károly körútra rendőri erőt alaphelyzetben sem állított fel. A tömegoszlatás műveletirányítója és a helyszíni parancsnok között együttműködés és összeköttetés nem volt.”
A fenti megállapításokat Papp Károly dandártábornok jelentéséből idéztem. Az Astoriánál a biztosítás parancsnoka Nagy-Juhák István rendőr ezredes volt. 2006-ban Nagy-Juhák a VII. kerületi rendőrkapitányságot vezette, jelenleg magasabb pozícióban dolgozik, a budapesti rendőrfőkapitány közbiztonsági helyettese, rendőrségi főtanácsos.
Az ismertté vált eseményekkel kapcsolatban kérdezem államtitkár urat: egy jogállamban ön szerint megengedhető-e, hogy aránytalan és jogszerűtlen rendőri intézkedésekért felelős vezetőktől ne kérjék számon cselekedeteiket? Egy parlamentáris demokráciában ön szerint megengedhető-e, hogy aránytalan és jogszerűtlen rendőri intézkedésekért felelős vezetőket előléptessenek, ahogy azt az ön miniszterének elődje, Petrétei József tette?
Végül, hajlandó-e végre a szocialista kormány felelősségre vonni azokat, akik vétkesek több száz ártatlan ember elleni brutális (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) rendőrtámadás megtervezésében és végrehajtásában?
Várom megtisztelő válaszát. (Taps az ellenzéki pártok padsoraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit