DR. GYÜRE CSABA

Full text search

DR. GYÜRE CSABA
DR. GYÜRE CSABA (Jobbik): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Valóban így van, ahogy Cser-Palkovics képviselőtársam elmondja, tényleg egy ilyen kulturált vita volt, és tényleg mindenki igyekezett a lehető legjobb szándékkal, jobbító szándékkal hozzáállni ehhez a vitához, ez valóban érződött, és tényleg jó hangulatú vita volt ebből a szempontból is nézve. Szakmailag is jó hangulatú vita volt, és mindenki abból a szempontból igyekezett vizsgálni, hogy vigyük előrébb ezt az ügyet, és tényleg jobb működése legyen annak, ami - sajnos - megmaradt, mert sok minden nem maradt meg az Alkotmánybíróságból. Sok minden elmaradt, de hát próbáljuk meg a legjobbat kihozni belőle.
Mi ebből a szempontból teljesen másként látjuk, mint ahogyan Cser-Palkovics András elmondta az indokokat. Eddig is lehetősége volt - lehetősége lett volna - az Alkotmánybíróságnak arra az elmúlt két évtizedben, hogy saját szervezeti és működési szabályzata alapján kialakítsa, legalább ésszerű időhatárokat kialakított volna, ez nem történt meg. Azt mondom ezek alapján, hogy nem szabad; a jogalkotónak kell felvállalni annak a felelősségét, hogy igenis határozza meg az Alkotmánybíróság eljárási határidőit, szabja meg azokat a kereteket, amin belül neki dolgoznia kell. Hiszen nyilván mi fogadjuk el azt a sarkalatos törvényt, ami alapján el kell járnia, akkor ebbe férjen bele az is, hogy mi meghatározzuk azokat az időkereteket, eljárási kereteket, amin belül neki meg kell hoznia a döntését.
Tehát ezért nem tudjuk elfogadni azt, amit Cser-Palkovics András képviselőtársam javasolt, hanem mi azt szeretnénk, ha bizony az ország háza hozná meg ezt a döntést, és mi határoznánk meg. S amennyiben ez nem fog működni, akkor lehetőség lesz arra, ha nem jól működik vagy rosszul működik vagy nehézkes, hogy két év múlva, négy év múlva a tisztelt Ház visszatér rá, és módosítani fogja azt a törvényt, a határidőket módosítani fogja annak megfelelően, hogy annyi idő alatt el lehet-e végezni azt az ügyet vagy nem.
Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit