GYŐRFFY BALÁZS,

Full text search

GYŐRFFY BALÁZS,
GYŐRFFY BALÁZS, a Mezőgazdasági bizottság előadója: Köszönöm szépen, elnök úr; a Mezőgazdasági bizottság nevében tudok nyilatkozni.
A javaslatot a 2012. január 1-jén hatályba lépett, mezőgazdasági termelést érintő időjárási és más természeti kockázatok kezeléséről szóló 2011. évi CLXVIII. törvény, az úgynevezett Mkk. törvény többrétegű módosítására irányul.
A Mezőgazdasági bizottság 2017. február 27-ei ülésén megtárgyalta a tervezetet, a részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat kiegészítéseket tartalmaz a benyújtott törvényjavaslathoz képest.
A társasági adóról szóló törvény 2017. január 1-jé-től hatályos rendelkezéseinek megfelelően a Kárenyhítési Alap forrásai között kell szerepeltetni a gazdasági társaságok önkéntes befizetéseit is. A jövőben tehát a központi költségvetésből nyújtott támogatás mellett ezen támogatások, juttatások is mezőgazdasági kockázatkezelési pénzeszköznek minősülnek, lehetővé téve, hogy ne csak a gazdálkodók járuljanak hozzá az országos jégkármegelőző rendszer működtetéséhez.
További fontos változás, hogy ezen rendszernek a létrehozására irányuló tevékenység közfeladatnak minősül, amennyiben a tevékenységet átlátható szervezet végzi. Ezen túl technikai változtatásokat is tartalmaz a módosító javaslat, melyekkel együtt a tervezetet a Mezőgazdasági bizottság támogatja.
Benyújtásra került egy olyan módosító javaslat is, amelynek tartalmát a bizottság nem támogatta, lévén az abban foglaltak jelenleg nem időszerűek.
Kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy támogassák a javaslatot. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kft. je předním poskytovatelem obsahu v Maďarsku, které zahájilo svou činnost 1. ledna 1989. Společnost se zabývá rozsáhlou digitalizací, správou databází a vydáváním kulturního obsahu.

O nás Kontakt Tisková místnost

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Podívejte se, co o tomto tématu napsaly noviny za posledních 250 let!

Zobrazit