KOVÁCS KÁLMÁN

Full text search

KOVÁCS KÁLMÁN
KOVÁCS KÁLMÁN közlekedési, hírközlési és vízügyi minisztériumi államtitkár: Elnök úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban, az 1995. évi költségvetési törvény tervezetében kétmilliárd forintot irányoz elő a kormány a lakossági ivóvíz- és csatornadíjak meghatározott díjhatáron felüli részének részbeni vagy teljes körű kompenzációjára, ellentételezésére.
Ez 1994-ben is egy tárcaközi bizottság döntése alapján került elosztásra. Az 1994. évi másfél milliárd forint a nem csatornázott területeken 66 forint/köbméter feletti ivóvízdíj, a csatornázott területeken pedig 110 forint/köbméter feletti ivóvíz- és csatornadíj ellentételezésére nyújtott lehetőséget 1076 település mintegy kétmillió állampolgára számára. Ez az ellentételezés elsősorban olyan kisebb településeket érint, amelyek vízbázistól távol fekszenek, ahol az ivóvíz előállításának önköltsége magas, vagy olyan területeket, ahol olyan komolyabb beruházások történtek, amelyeknek amortizációja árnövelő tényezőként jelentkezik a következő években.
A tárcaközi bizottság az idei költségvetési tervezetben a tavalyihoz képest már egy előzetesen közzétett feltételeknek megfelelő tartalmú díjképzés esetén nyújtja csak a támogatást. S ugyanilyen formában a minisztérium megvizsgálja a regionális vízművek árképzésének megfelelő voltát.
Számításaink azt mutatják, hogy az 1995. évben várható mintegy 20 százalékos szolgáltatási díjnövekedés és 2 százalékos áfakulcs-növekedés ellentételezésére a kétmilliárd forint elegendő lesz.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir