GYURICZA BÉLA

Full text search

GYURICZA BÉLA
GYURICZA BÉLA (Fidesz): Köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Napjainkban a felgyorsult kül- és belpolitikai események, a Magyar Köztársaság kormánya által mind külföldön, mind pedig idehaza folytatott tárgyalások, néhány kiemelkedő nemzetközi szerződés, mint a békepartnerség vagy az előttünk álló Európai Biztonsági és Együttműködési Értekezlet - valamennyi azt hiszem, sürgőssé teszi azt a korábban a kormányprogramban is megismert megállapítást, melynek értelmében környezetünk biztonságának és a fegyveres erők jelenlegi állapotának megfelelően pontosítani kell és meg kell újra határozni a fegyveres erők feladatát.
Amikor a honvédelmi bizottság meghallgatta a honvédelmi miniszter urat, elhangzott szeptember 7-én egy tájékoztatás, melynek lényege az, hogy az érintett két tárca vezetője a közeljövőben leül, értelemszerűen elemzi, átbeszéli az említett kérdéseket. Kezdetben úgy volt, hogy október vége, illetve november eleje, majd később a miniszter úr nyilatkozott, hogy valamikor november vége vagy december környékén az Országgyűlés tájékoztatást kap a fegyveres erők egész állapotáról, következésképpen a feladatrendszerről is.
Sajnos megismertük, hogy ez a tájékoztatás most elmaradt. Miniszter úr legutóbbi nyilatkozatai alapján úgy néz ki, hogy nem kerül rá sor ebben az évben, tehát decemberben, hanem áttevődik valamikor '95 tavaszára.
Nagy tisztelettel kérdezném - mivel a két tárcát is érinti: a honvédelmi és a belügyi tárcát -, miniszterelnök urat, mikor és milyen módon kerül sor erre a programban is jelzett kötelezettségre, és természetesen az ebből levont következtetésekre és feladatmeghatározásra? Illetve: mikor kerül a parlament elé, a társadalom mikor ismerheti ezt meg? Köszönöm szépen. Várom válaszát. (Taps.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir