BAUER TAMÁS

Full text search

BAUER TAMÁS
BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök asszony. Először is hozzájárulását szeretném kérni ahhoz, hogy amennyiben ezt a fideszes kollégáink nem utasítják vissza, akkor készek vagyunk öt perc SZDSZ-es időt átadni nekik... (Sasvári Szilárd nemet int.), mert látjuk, hogy időhiányban szenvednek. Nem tudom, hogy ez összefér-e a különböző elvekkel. (Sasvári Szilárd: Nem!)
Másrészt pedig azt szeretném mondani, miután Tirts Tamás képviselőtársunk itt az egyházak költségvetési forrásairól beszélt: én összeadtam, hogy az egyházaknak különböző címeken a '98-as költségvetésében szereplő támogatása hogyan viszonyul a '97-es támogatásához, és 47,8 százalékos emelkedést találtam.
Azt gondolom, hogy szinte alig van, nem tudom, hogy van-e még olyan rovat a '98-as költségvetésben, ami ehhez mérhető. (Sasvári Szilárd: Pénzügyminisztérium!) Itt most egy rendszer-átalakítás van, és biztos lehet találni egy-egy olyan címet, ahol csökkenés van, de az össztámogatás ilyen dinamikusan emelkedik.
Én csak annyit mondanék Tirts Tamás képviselőtársunknak, hogy a hitelét veszti el az egyházi támogatások melletti argumentációja, ha egy ilyen évben, amikor - összefüggésben a vatikáni megállapodással - ilyen dinamikusan emelkednek az egyházi támogatások, arról kezd el beszélni itt az Országgyűlésben, hogy milyen kevés az egyházaknak az állami költségvetésből juttatott pénz.
Úgyhogy én erről lebeszélném, és megismétlem, hogy rendelkezésére áll szabaddemokrata időkeret a kétperces válaszadásra.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokból.)
(21.10)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir