KELLER LÁSZLÓ

Full text search

KELLER LÁSZLÓ
KELLER LÁSZLÓ népjóléti minisztériumi államtitkár: Elnézést, elnök asszony, nem volt átkapcsolva a kapcsoló.
Néhány reflexió Kis Gyula képviselőtársam hozzászólására: említette, hogy a központi költségvetés és a nyugdíjalap között van egy bizonyos 20,1 milliárd forintos tétel, ami arra szolgál, hogy a központi költségvetés a Nyugdíjbiztosítási Alapba megtéríti azt az összeget, ami amiatt esik ki a Nyugdíjbiztosítási Alapból, mert magánpénztárakba fizetik a polgárok a járulékukat.
Szeretném képviselőtársamnak felhívni a figyelmét, hogy majd akkor, amikor a '98. évi költségvetés tárgyalásakor a társadalombiztosításra kerül sor, akkor majd olvassa el figyelmesen, hiszen éppen erről a tételről az önkormányzattal tételesen megállapodtunk, és semmiféle eltérés nincs az önkormányzat és a kormány álláspontja között.
Arra is szeretnék reflektálni, hogy igenis, a nyugdíjszerű ellátásoknak megvan a fedezetük a költségvetésben. Én elhiszem, hogy kicsit nehezen olvasható ki belőle, de azért nem lenne jó, ha azt hangoztatná képviselőtársam, hogy erre nincs meg a megfelelő fedezet.
A különböző szociális ellátásoknak, gyermekvédelmi feladatoknak a költségvetési vonzatát csak és kizárólag a Népjóléti Minisztérium fejezetéből levezetni, ez meglehetősen nagy tévedés, képviselőtársam! Hiszen a Belügyminisztérium fejezetében jó néhány előirányzat segíti mindazoknak a feladatoknak a megvalósulását, amikre képviselőtársam utalt. Borzasztóan sajnálom, hogy ide a vitába úgy idézett számokat, hogy a tartalomról nem volt ideje vagy lehetősége vitázni, illetve kifejteni az álláspontját.
Befejezésül: borzasztóan sajnálom, hogy sok tételről, ami sajnos a Népjóléti Minisztériumot nyomja a múltból, éppen képviselőtársam nem ejtett szót, de majd egy következő kétpercesben talán sikerül nekem is elmondanom.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir