DR. TÍMÁR GYÖRGY

Full text search

DR. TÍMÁR GYÖRGY
DR. TÍMÁR GYÖRGY (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Mélyen tisztelt Képviselőtársaim! Ennek a törvényhelynek az értékelése során én mint gyakorló jogász hívom fel az igen tisztelt képviselőtársaim figyelmét a praktikus szempontokra. Egyáltalán hogyan képzelik el végrehajtani ezt a büntetőjoganyagot, amelyről itt Dávid Ibolya szót ejtett?
A magam részéről mindenben egyetértek a képviselőnő által előadottakkal. Igenis, normális körülmények között elképzelhetetlen az, hogy ennek a bűncselekménynek az elkövetését vagy el nem követettségét egzaktul a bíróság megállapíthatja. Legfeljebb úgy, mint ahogy Tóth Pál képviselő úr célzott rá, az ártatlanság vélelméből kell kiindulni majd. No de akkor tulajdonképpen milyen joganyagot alkotna meg a Ház, ha ezt a módosítást elfogadná? Egy olyan jogszabályt, amelynek a végrehajtása egy teljesen bizonytalan és egyáltalán nem megnyugtató eredményre vezető, büntetőnyomozási vagy bírósági eljárásba torkollana bele.
Kérem, minden körülmények között kiszolgáltatott helyzetet hozna létre ez a joganyag a házaspár férfi tagja részére, mert hiszen bármilyen esetben felléphetne a feleség e törvényhely alapján. Éppen elég sok problémát okoznak az egyéb hasonló (Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmezteti a képviselőt az idő leteltére.) - csak befejezem a gondolatot, elnök úr - tehát az egyéb hasonló joganyagok, amelyek például a lakásból való eltávolítás egyik eszközeként holmi erőszakot, nem nemi erőszakot, hanem erőszakos magatartást írnak körül.
(11.40)
Ne tetézzük mi egy újabb, végrehajthatatlan és bizonyíthatatlan joganyaggal a bírók problémáit! Köszönöm. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir