DR. CSIHA JUDIT

Full text search

DR. CSIHA JUDIT
DR. CSIHA JUDIT tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Kíváncsian vártam, végül is mi lesz a kérdés, mert eléggé sok áttételen át jutott el a kérdés megfogalmazásáig. Amikor Pál László szocialista párti képviselő, a Mol elnöke lett, akkor a párttestület véleményét meghallgatva abbéli aggályára várt és kapott véleményt, hogy az összeférhetetlenség - amit akkor ugyan törvény még nem szabályozott - vajon fennállhat-e egy ilyen megbízatás esetén vagy sem. Ennek a konzultációnak az eredményeként vállalkozott arra a tisztségre, amit a mai napig is betölt. Amikor az összeférhetetlenségi törvény megszületett, természetes módon ugyanazt a konzultációt kérte Pál László a párt testületétől.
(13.50)
A párt testületének tagjai mondtak természetesen véleményt, a döntést pedig Pál Lászlóra bízták. Pál László úgy döntött, hogy a mandátumától válik meg, és a Mol elnöki tisztét tartja meg.
Én arra az aggályára, hogy vajon valamifajta politikai befolyás gyakorolhat-e káros hatást a Mol későbbi tevékenységére - mert ezt éreztem ki a fölszólalásból, illetőleg a kérdésből is -, arra csak azt tudom önnek cáfolatul elmondani, ami jelenleg is folyik, és a képviselő úr pontosan ismeri a részleteit: nyilvános forgalomba hozatallal zajlik az ÁPV Rt. tulajdonában lévő részvények értékesítése; a Mol Rt.-nek ennek az értékesítésnek az eredményéből nem származik bevétele. Értékpapír-forgalmazó társaságok útján történik ez a dolog, ami a Creditanstalt értékpapír-társaságot, az OTP-brókert és a Concorde Értékpapír Ügynökséget jelenti. Ezek a cégek is független brókercégek, ilyenképpen az aggodalmait nem érzem megalapozottnak.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir