DR. HASZNOS MIKLÓS

Full text search

DR. HASZNOS MIKLÓS
DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Asszony! Köszönöm a figyelmet, kedves képviselőtársaim. Az a furcsa helyzet állt elő, hogy most nem a jogminőség kérdésében interpellálok önhöz, hanem egy olyan másik akut kérdésben, ami a társadalom egészét is nagyon érdekli, és ez a privatizáció kérdése.
A Kereszténydemokrata Néppárt ebben a Házban már az előző ciklusban is harcolt azért, és hangsúlyozta, hogy a privatizáció csak akkor lehet sikeres, ha tiszta feltételek és a nyilvánosság megfelelő ellenőrzése mellett zajlik. Az új kormány is átlátható privatizációt ígért. Mindnyájan tudjuk, hogy az átlátható privatizáció csak kifogástalan dokumentálási és nyilvántartási tevékenységgel együtt valósítható meg. Amikor ön lett a privatizációért felelős tárca nélküli miniszter, akkor bíztunk abban, hogy közigazgatási és ügyészi gyakorlata révén talán valóban történik itt valami előrelépés.
Ezek után, mivel semminemű érdemi tájékoztatást sem az Országgyűlés, sem a társadalom nem kapott, kénytelen vagyok megkérdezni, megvizsgálták-e magának a privatizációs folyamatnak a dokumentálási és a nyilvántartási tevékenységét. Megállapították-e, hogy mik ennek a hibái és a hiányosságai? Lehet-e ezen javítani, és kell-e javítani? Hogyan lehet e vizsgálat eredményébe betekinteni, mondjuk, országgyűlési képviselőnek? Konkrétan érdekelne az, hogy a privatizációs tevékenység dokumentumai közül milyen területről és mennyi dokumentum tűnt el, mert hiszen szóbeszéd tárgya - s azt mondják, hogy nem zörög a haraszt, ha nem fújja a paraszt vagy a szél -, hogy bizonyos dokumentumok eltűntek mind az előző kormányzat idején lefolytatott privatizációknál, mind pedig a mostani kormányzat időszakában. Nagyon szeretnék erre autentikus válaszokat kapni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az ellenzéki oldalon.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir