ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik ma kezdődő ülésünk napirendjének megállapítása.
A házbizottságnak az Országgyűlés ülésének napirendjére, a tanácskozás időtartamára, a felszólalási időkeretekre és előterjesztések együttes tárgyalására vonatkozó ajánlását kézhez kapták képviselőtársaim.
A határozathozatal előtt tájékoztatom a tisztelt Országgyűlést, hogy dr. Áder János, Fidesz, a Házszabály 103. § (2) bekezdése alapján átdolgozásra visszakérte a választásokon minősített politikai pártok, az általuk, illetve jogelődjeik által alapított vállalatok, egyszemélyes kft.-k, valamint az 1990. évi LXXIII. törvény hatálya alá tartozó társadalmi szervezetek tulajdonába, illetve használatába került ingatlanokkal kapcsolatos kérdéseket vizsgáló bizottság felállításáról szóló, H/3914. számú önálló indítványát. Ez az előterjesztés a házbizottság napirendi ajánlásának 5. pontja volt. Dr. Áder János bejelentésére figyelemmel a napirendi pont tárgyalására nem teszek javaslatot.
Tisztelt Országgyűlés! A házbizottság mai ülésén megállapodás született arról, hogy a napirend egészüljön ki a Magyar Köztársaság légterének NATO-repülőgépek által történő igénybevételéről szóló, H/4069. számú országgyűlési határozati javaslattal. Az előterjesztés vitájára és határozathozatalára - amennyiben az Országgyűlés eltér a Házszabálytól, amit a frakciók támogatásukról biztosítottak - holnap délután 17. napirendi pontként kerülne sor.
Tisztelt Országgyűlés! Kérdezem az Országgyűlést, hogy egyetért-e az ismertetett módosításokkal együtt a házbizottság ajánlásával. Kérem, kézfelemeléssel szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm szépen.
Megállapítom, hogy az Országgyűlés látható többsége a napirendi javaslatot elfogadta.
Egyben felkérem a honvédelmi bizottságot, hogy holnap - legkésőbb az ebédszünetben - tárgyalja meg a H/4069. számú országgyűlési határozati javaslatot.
Most pedig ügyrendi kérdésben megadom a szót Torgyán József képviselő úrnak, Független Kisgazdapárt.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir