CSÉPE BÉLA

Full text search

CSÉPE BÉLA
CSÉPE BÉLA (KDNP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Úgy vélem, ez a téma sokkal nagyobb komolyságot igényelt volna a parlamentben. Ebben a rövid időkeretben arra szeretnék rámutatni, hogy tulajdonképpen amennyiben az európai csatlakozás hívei vagyunk - márpedig a KDNP ennek a híve, és tudtommal valamennyi parlamenti párt -, akkor valóban szembe kell néznünk azzal a problémával, hogy a mezőgazdaság szempontjából a csatlakozásunk jelenleg nem megoldott; tehát ha most kellene csatlakozni, nem lehetne. Ezért bíráljuk a kormányt, hogy teljesen el van késve az agrárszférával kapcsolatos nemzeti program beterjesztésével. De a célkitűzést meg lehet fogalmazni úgy is, hogy az európai csatlakozásig mindenképpen oldódjon meg az agrárium problémája.
Nagyon sajnálom, hogy ebben a témában tulajdonképpen kormánypárti frakcióvezetők részéről olyan utalások történtek, olyan sértegetések, amelyek nem méltók a parlamenti munkához. Nagyon sajnálom azt, hogy az az agrárprogram, amelyet a kormány most főbb vonalaiban beterjesztett, lényegében azt az üzenetet hordozza, hogy a magántulajdonon alapszik majd a magyar mezőgazdaság - a magántulajdonon. Ennek a kiépítése kezdődött meg az elmúlt ciklusban, és ezt a parlamenti lépést nem lehet semmiképpen úgy beállítani, hogy akkor kezdődött meg a mezőgazdaság tönkretétele. Ellenkezőleg, akkor indult meg az a folyamat, amellyel tulajdonképpen az Európai Unióba egyáltalán be lehet majd menni.
Bíráljuk a kormányt azért, mert itt most kirobbant egy válság, útlezárásokkal s a többi. De emögött mindenképpen az áll, hogy nem kezelte megfelelően a mezőgazdasági témát, nem hallgatott az érdekképviseletek szavára a múlt év végén... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), és elfogadtatta a parlamenti többséggel azt a csomagot, amire itt most rövidesen vissza fogunk térni. Köszönöm figyelmüket. (Taps a Kereszténydemokrata Néppárt soraiban.)
(16.20)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir