DR. SZABÓ IVÁN

Full text search

DR. SZABÓ IVÁN
DR. SZABÓ IVÁN (MDNP): Tisztelt Elnök Úr! Kedves Képviselőtársaim! Az egyéves médiatörvény születésnapja tájékán valóban érdemes arról szólni, hogy nagyon egyszerűen és röviden, listaszerűen összefoglaljuk, mik azok a kérdések, amelyekben a kormány a médiatörvény végrehajtását igencsak halogatja. Ez ebben a Házban is x-szer elhangzott kérdésként, interpellációként a Magyar Demokrata Néppárt részéről, aminek nem sok foganatja volt. A mai napig nem készült el az érintett médiák auditált vagyonmérlege.
A kormány nem tett semmit az adósságok felszámolására, pedig eredetileg úgy volt, hogy ezt a közalapítványok megalakulása előtt mindenképpen rendezni kell. Épp ezért nem tehetők felelőssé sem a kuratóriumok, sem az elnökök, hogy a felhalmozott adósságok tömkelegével kénytelenek küszködni, miközben ennek a rendezése eleve a részvénytársaság megalapításának feltétele lett volna. A kormány a törvény szerinti finanszírozási módot ki sem próbálta. Most úgy néz ki: a kormány úgy akarja rendezni a sugárzási díj törlesztését, hogy ezt rá akarja terhelni a médiumok ingatlanvagyonára, ami világosan ellentmond a médiatörvénynek.
Végül megtörtént egy nagyon furcsa dolog, kedves képviselőtársaim, a parlament jóváhagyásával és közreműködésével: a költségvetési törvényben, amelyik feles törvény, például a reklámidő kérdésében a parlament lezseren módosított egy kétharmados médiatörvényt - teljesen törvénytelenül és jogalap nélkül. Azt hiszem, ez a pénzügyi ellehetlenítés csak egyetlenegyre jó: ismét költségvetési függőségbe kerül a média.
(16.30)
Innentől kezdve az autonómiája, a sajtószabadság kritériumainak érvényesítése lehet, hogy deklarált jog, de nem gyakorolható jog, mert a média egészen egyszerűen újra a kormány és a parlament (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) függésébe került. Így tehát a születésnap, bizony, eléggé megkérdőjelezhető ünnepként értékelhető. (Taps az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir