DR. TORGYÁN JÓZSEF

Full text search

DR. TORGYÁN JÓZSEF
DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Szalay Gábor képviselőtársam nehezményezte, hogy G. Nagyné Maczó Ágnes alelnök asszony rosszul aposztrofálta Rákosi Mátyás korábbi nevét. Ugyanakkor ő két alkalommal is megsértette a Kisgazdapártot azzal, hogy a közel százéves Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Pártot először Független Kisgazda- és Földmunkáspártnak nevezte, utána pedig Független Polgári és Földmunkáspártnak. Tehát egyetlenegy alkalommal sem mondta el helyesen a Kisgazdapárt nevét, de azért, mert G. Nagyné Maczó Ágnes megsértette Rákosi Mátyást, követelte, hogy mi hívjuk vissza. (Közbekiáltások a kormánypártok soraiból: Pfuj!)
(16.40)
Legyen szabad világosan kifejezésre juttatnom: Rákosi Mátyás az egész magyar népet nem egyszer, nem kétszer, hanem egész politikai működésével megsértette. Hadd emlékeztessem önöket arra, hogy ő volt az a magyar vezető, aki meg merte csinálni, hogy egy félmilliós paraszttüntetés alkalmával a Himnusz eljátszásakor ülve maradt, kalapban a fején és cigarettázva! Úgy gondolom, ez a Rákosi Mátyás többet tett a magyar nemzet megsemmisítéséért, mint bárki; ő annak a Sztálinnak volt a kiszolgálója, aki az egész magyar népre azt állította, hogy csak vagonkérdés a magyar nép. (Általános zaj, közbeszólások.)
A Szabad Demokraták Szövetsége már a parlamenti ciklus kezdetén nem akart hozzájárulni az alelnök asszony alelnökké választásához... (Általános zaj, felzúdulás, közbeszólások: Miről beszélsz? - Az elnök a csengő megkocogtatásával figyelmeztet az idő leteltére.) Befejezem, elnök úr! Úgy gondolom, hogy a Szabad Demokraták Szövetségének G. Nagyné Maczó Ágnes-fóbiáját a Kisgazdapárt nem teljesíti. (Sic!) (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir