VARGA MIHÁLY

Full text search

VARGA MIHÁLY
VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Torgyán József a magyar mezőgazdaság és az Európai Unió viszonyáról is beszélt, és abban kétségtelenül igaza van, hogy a kormány elmúlt hároméves működése után a magyar mezőgazdaság és az európai csatlakozás viszonya egymással szembekerült.
A termelőknek ugyanis nem lett elmagyarázva az a tény, hogy mit jelent számukra az Európai Unióhoz való közeledés, mit jelent az agrártámogatások területén, mit jelent a piacra jutás területén, milyen alapon tudnak majd igénybe venni különböző kedvezményeket. A kormány ezeket a lépéseket, ezeket az információátadásokat nem tette meg, ennek köszönhető ma az, hogy nagyon sok demonstráción Európai Unió-ellenes jelszavak, táblák vannak kifüggesztve. Ráadásul ezt a hibát súlyosbította a kormánynak az a lépése, hogy az új adó- és tb-jogszabályok bevezetésénél arra hivatkozott, hogy ez az európai csatlakozás érdekében történik meg. Ezzel - véleményünk szerint - nagyon súlyos lépést tett a kormány az irányba, hogy az agrártermelők tömegeit, millióit taszítsa az európai csatlakozással szembe. Az Európai Unió budapesti nagykövete egyébként ezt cáfolta, elmondta azt, hogy ezek a jogszabályok semmilyen feltételét nem jelentik annak, alapját nem adják annak, hogy a csatlakozáshoz ezekre szükség lenne.
Tehát mi, a Fidesz-Magyar Polgár Párt szükségesnek tartanánk, ha valós érvek hangzanának el egy-egy jogszabály bevezetésekor és nem mindenféle látszathivatkozások. Ilyennek tekintjük a nemzeti agrárprogramot is, amely egyfajta semmitmondó szöveggyűjtemény, de nem tartalmaz azokra a konkrét lépésekre megoldási javaslatokat, amelyekre szükség van az európai csatlakozáshoz. Ezen a politikán tehát szerintünk változtatni kell, mert nagyon könnyen olyan helyzetbe kerülhet a magyar kormány, hogy egy esetleges Európai Unióhoz való csatlakozásról szóló népszavazáskor milliók szavaznak azért a csatlakozás ellen... (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.), mert a kormány rossz érveket és rossz helyen használ. (Taps az ellenzék soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir