DR. KRISTÓF ISTVÁN

Full text search

DR. KRISTÓF ISTVÁN
DR. KRISTÓF ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselőtársaim! Szeretnék vitatkozni Bánk Attila képviselőtársammal arról, amit az előbb elmondott, és szeretném cáfolni azt az állítását, mely szerint a szakma, illetve a megyei bíróságok és a megyei bíróság büntetőkollégiumai általában elleneznék az új büntetőeljárási törvényt.
Ismertette képviselőtársam, hogy mely megyei bíróságoktól érkeztek be észrevételek a törvényjavaslathoz, és ezek között említette a Bács-Kiskun Megyei Bíróságot is. Hadd idézzek ebből az iratból, amely az alkotmányügyi bizottsághoz érkezett be, és képviselőtársamnak is rendelkezésére áll. A bevezető része így kezdődik: "A törvényjavaslat általunk korábban ismert három változatához képest jelentősen javult, ezért azt általánosságban támogatjuk.". Tehát támogatják - ez a magyar nyelv általánosan használt szabályai szerint nem tiltakozást és ellenállást, hanem támogatást jelent.
"A megtett erőfeszítések után nem tűnik célszerűnek a jelenlegi Be. novellával történő megváltoztatása." Tehát nem igaz az, amit képviselőtársam említett, hogy valamennyi megyei bíróság a novella mellett foglalt állást.
"Arra azonban már most felhívjuk a figyelmet, hogy az új Be. hatályba léptetését a felkészülés és egyebek érdekében javasoljuk kitolni 2001. január 1. napjára legalább." Tehát a szakma művelői, akik ezt a törvényt alkalmazni fogják, nem azt mondják, amit képviselőtársam mond, hanem azt, hogy alkalmas, azt mondják, hogy inkább ez a törvény, mint egy novella. A hatályba léptetés időpontjában van véleményeltérés, de ez a véleményeltérés nem olyan nagy, hiszen az általános vitában már több alkalommal felvetődött az, hogy a kormány is és a kormánypártok is készek mérlegelni a hatálybalépés időpontjának esetleges megváltoztatását.
Köszönöm.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir