DR. TAKÁCS IMRE

Full text search

DR. TAKÁCS IMRE
DR. TAKÁCS IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszter Úr! Képviselőtársaim! Sajnos köztudott, hogy hazánkban csökken a tejfogyasztás, ez tapasztalható a gyermekek körében is. Minden jel arra mutat, hogy a tej kereslete rugalmasan követi az árváltozást. Az Unicef magyarországi bizottsága 1996-ban felmérést készített, és ennek alapján megállapították, hogy nem jó a gyermekek tápanyagbevitelének összetétele.
Ezen a helyzeten a rendszeres és elégséges tejfogyasztás változtathat. Ezért igen fontos, hogy az ország mindegyik általános iskolájában bevezessék az iskolatej fogyasztását. A reggel elfogyasztott tej elősegíti a tanulók iskolai teljesítőképességének a fokozását is. Az ár megállapításakor vállalni kell a negatív kétszintű árrendszert is, viszont ebben az esetben az iskolatej nem kerülhet kereskedelmi forgalomba, ezért közvetlen kapcsolatot kell létrehozni az iskolák és a tejipar között.
Az alacsony árszínvonal megköveteli az áldozatvállalást az állam, a helyi önkormányzatok, a tejipari vállalkozások és az alapítványok részéről. Azonban én úgy gondolom, hogy ez az áldozatvállalás csak látszólagos, mert az állam hosszú távon nyer azzal, ha egészséges fiatalok nőnek fel az országban. A tejipari vállalkozások pedig hosszú távon nyernek azzal, ha fogyasztási szokássá válik a tejfogyasztás fiatalkorban. Az iskolatejprogramot egységes marketing- és PR-tevékenységgel, hatásos reklámmal kell segíteni.
Mindezek alapján megkérdezem a miniszter urat, hogy a kormány álláspontja szerint hogyan valósítható meg az iskolatejprogram.
Várom válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir