DR. MEDGYESSY PÉTER

Full text search

DR. MEDGYESSY PÉTER
DR. MEDGYESSY PÉTER pénzügyminiszter: Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Nehéz helyzetben vagyok, mert közismerten nem foglalkozom választási kiadványok szerkesztésével. Ami miatt mégis szükségesnek tartottam, hogy elvállaljam miniszterelnök úrhoz idézett kérdésére a választ, az volt, hogy van néhány olyan mondanivalóm, amely talán közérdeklődésre tarthat számot. Mielőtt még ebbe belekezdenék, azt megemlíteném, hogy én is szoktam böngészni a levelesládát. Ebben a levelesládában nagyon sokfajta ígéretet olvasok, és azt kell mondjam, hogy ez még a mértéktartó ígéretek közé tartozik. A rend kedvéért szeretném, ha ezt tudná. (Dr. Pusztai Erzsébet: Milyen mértéket jelent?)
Mi az alapja az ígéreteknek? Képviselő úr téved. A tb-járulék, a munkáltatói tb-járulék 1994-ben 54 százalék volt. Ebben az évben 49 százalék, tehát ténylegesen 5 ponttal csökkentette a kormánytöbbség a tb-járulék terhét. (Dr. Pusztai Erzsébet: A hozzájárulás mennyi?) A társasági adó Békesi László szocialista képviselő úr javaslatára a parlament támogatásával ebben a ciklusban 36 százalékról 18 százalékra csökkent. A személyi jövedelemadónál egy cikcakk volt: volt egy emelés, és utána pedig beállt az a személyi jövedelemadó-terhelés, ami a ciklus elején volt.
Úgy gondolom, ezek olyan tények, amelyek azt mutatják, hogy ebben a kormánytöbbségben megvan a szándék arra, hogy a terheket csökkentse, felelőtlen ígéreteket nem tesz. Ezeket a lépéseket megtette. Azt gondolom, az ígéreteket úgy lehet beváltani, ahogy a kiadások területén a reformok előrehaladnak. A kiadásokban a reformok teremtik meg annak alapját, hogy a bevételeknél el lehessen vállalni egy további adócsökkentési szintet.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir