IVANICS ISTVÁN

Full text search

IVANICS ISTVÁN
IVANICS ISTVÁN (Fidesz): Köszönöm a szót. Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Miniszter Úr! 1991 óta állandóan növekvő igényeket támasztunk a földhivatalok munkájával szemben. Megsegítésük, fejlesztésük véleményem szerint mindig késve történik.
Meghoztuk az ingatlan-nyilvántartásról szóló törvényt, a feladatok azonban tovább nőnek. Egyre fontosabb tényező lesz a hivatali gárda továbbképzése, szakmai kvalifikációja, ma azonban az ingatlan-nyilvántartási területen dolgozóknak nincs felső fokú képzési lehetősége. Legalább főiskolai szinten célszerű megoldani a szakirányú felső fokú képzést. Ezzel elkerülhető a nemkívánatos kontraszelekció, biztosítható a fejlesztésekre való fogékonyság, a társadalmi megbecsülés.
A tényleges létszámérintettség az ország földhivatalaiban 6-7 ezer fő, melyet kiegészít a jelzálogbanknál, a nagy ügyvédi irodáknál, a biztosító társaságoknál szükséges létszám.
Kérdezem a miniszter urat:
Egyetért-e a vázolt szakterület ilyen irányú megsegítésével? Volt-e ilyen irányú egyeztetés a Művelődési Minisztériummal? Tervezték-e ezt a felső fokú képzést?
Tudomásom van róla, hogy Kecskeméten a Főiskolai Egyesülés örömmel felvállalná ezt a feladatot. Kérem miniszter urat, támogassa ezen törekvést! A földhivatalok színvonalas, biztonságos működése a piacgazdaság egyik fontos sarkköve. Ahhoz, hogy a földhivatalok sikerrel tudják teljesíteni a feladataikat a jövőben is, mindenképpen szükséges a megfelelő szakmai képzés biztosítása.
Várom a válaszát, miniszter úr! (Taps a Fidesz és az MDNP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir