ELNÖK (dr. Gál Zoltán)

Full text search

ELNÖK (dr. Gál Zoltán)
ELNÖK (dr. Gál Zoltán): Tisztelt Országgyűlés! Soron következik a személyi javaslatok megtárgyalása. A Házszabály 19. § (2) bekezdés g) pontjának megfelelően személyi javaslatot terjesztettem elő H/5638. számon. Ebben dr. Győri Tibor helyett dr. Halasi Tibort jelölöm a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának Ellenőrző Testülete elnökévé, dr. Simicska Lajos helyett pedig dr. Szalay Pétert a Magyar Rádió Közalapítvány Kuratóriumának Ellenőrző Testülete tagjának. Az 1996. évi I. törvény 62. § (3) bekezdése szerint, az 55. § (4) bekezdésére figyelemmel a személyi javaslatok elfogadásához a megválasztott országgyűlési képviselők több mint felének, azaz 192 képviselőnek az igen szavazatára van szükség. (Zaj.) Figyelmet kérek, tisztelt Országgyűlés! Most tehát egyenként határozunk.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a dr. Halasi Tibor személyére tett javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 310 igennel, 1 ellenszavazattal és 5 tartózkodással dr. Halasi Tibort a testület elnökévé megválasztotta.
Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, hogy egyetért-e a dr. Szalay Péter személyére tett javaslattal. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Az Országgyűlés 305 igen szavazattal, 2 ellenszavazattal és 9 tartózkodással Szalay Pétert a testület tagjává megválasztotta.
Mindkét megválasztott személynek az Országgyűlés és a magam nevében eredményes munkát kívánok! (Taps.)
Tisztelt Országgyűlés! Megköszönöm képviselőtársaimnak az együttműködést, a jövőre nézve pedig mindenkinek a figyelmébe ajánlom a tegnap hallott Petőfi Sándor-verset, a Nemzetgyűléshez címűt. Jó egészséget kívánok mindenkinek!
A napirend utáni hozzászólások következnek (Taps. - A képviselők nagy része elhagyja az üléstermet. - Zaj.)
(17.20)
Tisztelt Országgyűlés! Megértem, hogy néhány képviselőtársunk nem szívesen hagyja el az üléstermet, de mégis figyelmébe ajánlom képviselőtársaimnak, hogy szeretnénk folytatni a munkát.

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir