DR. KIS ZOLTÁN

Full text search

DR. KIS ZOLTÁN
DR. KIS ZOLTÁN környezetvédelmi és vízügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Lezsák képviselő úr és Tóth képviselő úr is a homokhátságra kihegyezve érzékeltette ezt a problémát a nemzetközi egyezmény kapcsán. Lehet, hogy nem volt kellően érthető, amit mondtam a nagy zaj miatt, én is csak foszlányokban hallottam Lezsák képviselő úrnak az előadását.
Ez az egyezmény nemcsak a homokhátsági problémákról szól. Tehát ez a két felszólaló joggal kéri számon a homokhátsági probléma megoldását, de ez a nemzetközi egyezmény nemcsak Magyarországra, hanem az európai folyamatokra, a vízgazdálkodásra, az aszálykár-elhárításra, az életfeltételek megteremtésére és a környezetvédelemre vonatkozó közös monitoringrendszer, valamint a fejlesztési tervek elkészítését célozza annak érdekében, hogy ehhez az uniós pénzügyi források és az ENSZ pénzügyi forrásai igényelhetőek legyenek.
Ezért ennek a végrehajtásáért a mai kormányzati felállásban nyilvánvalóan a környezetvédelmi és vízügyi miniszter a felelős, annak dacára, hogy a homokhátságra vonatkozó speciális fejlesztési pénzügyi források most a Miniszterelnöki Hivatal, illetve a most felállításra kerülő nemzeti fejlesztési hivatal hatáskörébe és pénzügyi lehetőségei közé tartoznak.
Azonban, azt hiszem, erősíti ez az egyezmény azt a kényszert és annak a problémafelvetésnek a megoldását is, ami önöknek, Lezsák képviselő úrnak és nem utolsósorban az ott élő több százezer embernek a homokhátsági probléma orvoslását jelenti. Erről egy nagyon jó konferencián vettünk részt ezelőtt másfél hónappal Kecskeméten, ha esetleg Tóth képviselő úr is ott lett volna, akkor szélesebb körű információt kapott volna arról a pénzügyi háttérről, amely most kétségtelenül nem a Környezetvédelmi Minisztérium egyedüli forrásmegjelöléseként jelenik meg.
Még egyszer kérem tisztelt képviselőtársaimat, hogy ezt a törvényi előterjesztést fogadják el, amely újabb jogi garanciát ad a probléma orvoslására.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir