SZABADOS TAMÁS

Full text search

SZABADOS TAMÁS
SZABADOS TAMÁS oktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Elnök Asszony! Képviselő Úr! Valóban nagy sikerű programról van szó, amit ön is mondott. Nincs szó a szűkítésről; arról van szó, hogy az Oktatási Minisztérium a Sulinet Expressz-program megvalósításában részes szállítókkal kötött keretszerződést módosította. A szerződés módosításának egyik hangsúlyos eleme, hogy felhatalmazást adott egy projekttanács elnevezésű testület felállítására, mely többek között jogosult a program termékkategóriáinak, termékcsoportjainak, számainak módosítására, ami nem feltétlenül szűkítést, hanem bővítést is jelenthet, a szállító előzetes értesítése mellett.
A szerződésben szereplő felhatalmazás alapján az Oktatási Minisztérium, az Informatikai és Hírközlési Minisztérium, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium, valamint a Pénzügyminisztérium együttműködési megállapodást kötött, amelynek célja a fent nevezett projekttanács létrehozása volt. A projekttanácsba minden érintett minisztérium egy tagot delegált, és a projekttanács a mai napon megtartotta alakuló ülését.
A fentiek alapján a szerződés módosítása lehetővé teszi, hogy az érintett tárcák delegáltjai által a keretszerződés finomhangolásra kerüljön, amely jelentheti új termékeknek a Sulinet Expressz-programba kerülését, valamint onnan kikerülését is. Az Oktatási Minisztérium elfogadja, hogy a Sulinet Expressz-programból az elsődlegesen nem vagy csak közvetetten oktatási célú felhasználást lehetővé tevő digitális videokamera, projektor, joystick, játékgépek kikerüljenek, hozzátéve ugyanakkor, hogy erről - hangsúlyozom - nem a tárca, hanem a projekttanács jogosult dönteni.
A termékkörök változásai a projekttanács döntéseinek meghozatalát követő legkorábban 30 nappal lépnek hatályba.
Köszönöm szépen. Gondolom, ön is elfogadja, hogy ez nem jelent szűkítést. (Szórványos taps a kormánypártok soraiból.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir