GÖNDÖR ISTVÁN

Full text search

GÖNDÖR ISTVÁN
GÖNDÖR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselőtársaim! Tállai és Font képviselő uraknak hadd ajánljam a figyelmükbe: lehet bármit mondani, lehet, hogy mindenről ugyanaz jut önöknek az eszébe, de, képviselőtársaim, ahogy a pénzügyminiszter úr elmondta, itt a tőzsdén való bevezetésre került sor. A tőzsdén több mint négyszeresen túljegyezték a részvényeket, tehát ez teljesen nyilvános, bárki számára hozzáférhető. Sőt, az állam által elindított Földhitel- és Jelzálogbankban az új tulajdonosi körben nagyon kedvezően jelen vannak a stratégiai befektetők mellett a kisbefektetők is, úgy, ahogy a miniszter úr elmondta, majdnem 14 százalékban.
Képviselőtársaim! Meg vagyok győződve arról, hogy Magyarországon nagy jövője van még a földalapú hitelezésnek, ez a jövőben nemcsak a magánszektor számára, hanem az intézmények és vállalkozások számára is lehetőséget teremt. Ha pedig arról beszélünk, hogy szükségük van, és hiteleket akarnak felvenni a vállalkozások, akkor minden olyan jól működő intézmény, ami ezt számukra lehetővé teszi, szolgálja azt a gazdaságpolitikát, amelynek egyfajta visszaigazolása az, hogy több mint négyszeres az árfolyam már most, és az érdeklődésre való tekintettel nagy valószínűséggel ez tovább fog emelkedni a tőzsdei forgalomban. (Zaj.)
Tehát én azt gondolom, hogy a kormány ebben a szakaszban is jó úton halad, és ez egyfajta bizalom is, újra van remény arra, hogy bizalom legyen a magyar gazdaságpolitika iránt.
Köszönöm szépen, elnök asszony. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir