DR. ÁDER JÁNOS

Full text search

DR. ÁDER JÁNOS
DR. ÁDER JÁNOS (Fidesz): Elnök Asszony! Köszönöm a szót. Két megjegyzést szeretnék tenni az eddig elhangzottakhoz.
Az egyik Kuncze Gábor szavaihoz kötődik, aki azt mondta, bírálva egyébként az előző, a polgári kormányt, hogy magasabb volt az infláció a tervezettnél. Bizony, valóban, 2 százalékkal magasabb volt az infláció a tervezettnél, volt olyan esztendő legalábbis. Csak hát ki mondta ezt a bírálatot? Ki az, aki ilyen szempontból tanácsokat osztogat és bíráló megjegyzéseket tesz az Orbán-kormány gazdaságpolitikájával kapcsolatban? Az a Kuncze Gábor, aki annak a Horn-kormánynak volt a minisztere, amelyik 1995-ben 12 százalékkal nagyobb inflációt csinált, mint ami egyébként a költségvetésben tervezve volt, és a következő évben, 1996-ban 8 százalékkal nagyobb inflációt követett el és csinált, mint ami egyébként a költségvetésben tervezve volt. Nos, ilyen előzmények után azért nem nagyon hiteles Kuncze Gábor megszólalása.
A másik megjegyzésem. Az eddigi felszólalások, amelyeket kormánypárti képviselőktől és a kormány jelen lévő tagjaitól hallhattunk, nem cáfolták a kormány júliusi döntése óta napvilágra került híreket, miszerint jövőre drámai adóemelések következnek, többek között általános forgalmiadó-emelés, az adókedvezményeket jelentősen meg akarja kurtítani a kormány, és új adókat vezet be. Önök ezeket, bár hosszú-hosszú perceken keresztül beszéltek, nem cáfolták.
Tehát akkor most már térjünk vissza a politikai vita eredeti címéhez, azaz: mit hoz a jövő, avagy mennyi pénzt vesz ki a Medgyessy-csomag a családok pénztárcájából - és kiegészíthetném: - és a vállalkozások kasszájából? Arra kérem önöket, hogy a következő, a vita hátralévő szakaszában arra válaszoljanak, mennyivel fognak emelkedni az adók, és mennyit vesznek ki az emberek zsebéből és a vállalkozók kasszájából.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps az ellenzéki képviselők padsoraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir