FONT SÁNDOR

Full text search

FONT SÁNDOR
FONT SÁNDOR (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Önöknek már többször idéztem az önök által valószínűleg nem egész részletesen ismert “Cselekedni most és mindenkiért!” című kormányprogramból; mint említettem, ez többszörösen nyomdahibás, mert “cselekedni később és nem mindenkiért” a helyes címe ennek. (Közbeszólás a kormánypárti sorokból: Ha-ha-ha!)
És látható volt, többen kérdezték reggel itt tőlünk, hogy mi ez a könyv itt minálunk - ezt a jelenleg hatalmon lévő képviselők kérdezték. Mi még megtartottuk ezt. Ebből csak egy gondolatot szeretnék most röviden idézni, mely szerint: csökkenti az állami újraelosztás mértékét, és nagyobb szerepet kíván adni a kormány az állampolgári döntéseknek. Jelzem, hogy ezen makrogazdasági mutató, ami az állami újraelosztás mértékét mutatja, súlyosan az állami koncentráló feladatokat testesíti meg, és most is errefelé tartanak: nemhogy csökkentik, hanem még nagyobb elvonásokat irányoznak elő.
Továbbá a jövedelempolitika tekintetében, amire önök olyan nagyon büszkék, azt írják, hogy folyamatos felzárkóztatásra kerül majd sor, melynek során a közszféra keresetei minden évben a GDP-t meghaladó mértékben emelkednek. Tetszettek önök hallani a kormány és a munkaadók, munkavállalók tegnapi vitájáról, hogy ott mi a probléma? Az, hogy nulla százalékot ajánlanak a jövő évben reálbér-növekedésre. Nem érdekli már önöket az, hogy mi az infláció várható alakulása, mi a GDP alakulása, hol tart a magyar gazdaság. Önök sajnálatos módon másfél év alatt letérítették és súlyosan ferde útra vitték a magyar gazdaságot, válsághelyzetet kezdtek kialakítani, és ennek minden terhét, most azt találták ki, hogy az állampolgárokkal fizettetik meg - erről szól az önök költségvetési tervezete és a jövő évi adópolitika tervezete. Köszönöm figyelmüket. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir