GYAPAY ZOLTÁN

Full text search

GYAPAY ZOLTÁN
GYAPAY ZOLTÁN (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. 1994 óta vagyok a Veszprém megyei Öskü község polgármestere. Hamar hozzá kellett szoknom, hogy a Horn-kormány nem éppen a megfelelő nagyságrendű támogatást nyújtja az önkormányzatoknak. 1990 óta alpolgármesterként ténykedtem, és azok voltak az első évek, amikor hozzá kellett szoknunk, hogy hiánnyal kell terveznünk egy községi költségvetést.
Nagyon jól emlékszem azokra az évekre, amikor még az általános iskolát gázolajjal fűtöttük 1995-96 telén. Nekem, polgármesterként kellett mindig a gázolajszállítóknak kuncsorognom, hogy ugyan már, a négy köbméteres tartályautóból legalább egy köbmétert szíveskedjenek kiereszteni valahová menet közben Öskü iskolájánál, hogy tudjunk fűteni, ugyanis csak tele autóval volt szokás gázolajat hordani.
Jauernik képviselőtársam említette, hogy az önhiki iránt forduló önkormányzatok száma nem igazán szaporodik. Jelenthetem, hogy Öskü községre számíthatnak, a szeptember 30-ai határidőben mi is be fogunk nyújtani egy ilyen pályázatot. Nem szívesen tesszük, nem örömből tesszük. Azért csak most nyújtunk be pályázatot, mert megpróbáltunk a végletekig olyan politikát, olyan gazdaságpolitikát folytatni a településen, nadrágszíj-megszorítással, szigorú intézkedésekkel igyekeztünk a tavalyihoz képest duplájára nőtt tervezési, költségvetési, működési költségvetési hiányunkat visszafogni. Néhány milliót ugyan tudunk rajta szorítani, de ettől még olyan hiánnyal látszik az év befejeződni, amelyet hitelfelvétellel sem fogunk tudni kifuttatni.
S mivel nem voltunk bent eddig az önhiki rendszerében, tartok tőle, hogy nem is fogunk megfelelni a szigorú pályázati feltételeknek. Hadd kezdjem el rögtön az önök nyilvánossága előtt a lobbizást. Pál Tibor politikai államtitkár urat kérem, hogy amennyiben az önkihibe nem férünk bele, és a BM alapjához kell fordulnunk, úgy kérem, szíveskedjen támogatásáról biztosítani azt a pályázatot.
Köszönöm szépen. (Gőgös Zoltán: Elkéstél, már nincs! - Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir