SÓS TAMÁS

Full text search

SÓS TAMÁS
SÓS TAMÁS (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Turi-Kovács urat figyelve, a bevezetőjében említette: ha a szocialisták adnak, annak az ellenkezője igaz. Úgy érzem, hogy ez a gondolat jól tükrözi a mai nap vitáját. Feltételezzük már egymásról azt, hogy mindenki jót akar, és valamilyen párbeszédet azért jó lenne itt kialakítanunk!
Feltették önök a kérdést, mit hoz a jövő - hangzott az első gondolat. A kérdésfeltevés, azt gondolom, jogos, hiszen a jövő mindannyiunk közös ügye és felelőssége. E kérdésfeltevés ugyanakkor annak beismerése is, hogy az MSZP-SZDSZ vezette koalíciós kormány több mint egyéves tevékenysége sikeresnek minősíthető, a kormány olyan intézkedéseket valósított meg, amelyek a társadalmi igazságosság jegyében ténylegesen javítottak a társadalmi csoportok helyzetén, az emberek, családok életkörülményein. Gyakorlatilag 845 milliárd forint felhasználását jelenti ez.
A másik gondolat: mit hoz a jövő? Azt gondolom, hogy végre fogjuk hajtani a kormányprogramot, és ez négy évre szól, teljesíteni fogjuk azokat, amiket vállaltunk. Itt ma már elhangzott számos gondolat, de hogy az idővel gazdálkodjak, az önkormányzatok kapcsán: azt gondolom, ma még itt nem hangzott el, hogy nézzük a tendenciát 1990 óta, nézzük azt, hogy valamennyi, elmúlt ciklusban lévő kormányzó pártnak ebben felelőssége van. Kérem, miért nem nyúltunk hozzá az önkormányzatok finanszírozásához, és teszem föl az abban a patkóban, ebben a patkóban lévő kollegáknak, akik önkormányzati szövetségekben vagyunk, ezt közösen meg kellett volna már tenni a különböző ciklusokban, és igenis mindannyiunknak közös felelőssége, és ezt várják tőlünk.
Szeretném kiemelni, hogy a cél-, címzett beruházásoknál igenis volt az elmúlt négy évben diszkrimináció, és ne tessenek tőlünk sajnálni, amikor, mondjuk, Hevesen négy éven keresztül ígérték nekünk, hogy a szociális otthon megépül, és az nem épülhetett meg. Természetes, hogy ezen ciklus elején ez a beruházás el fog indulni.
Köszönöm. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir