TÖRÖK ZSOLT

Full text search

TÖRÖK ZSOLT
TÖRÖK ZSOLT (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. A mai vitanap egyik kezdeményezéseképpen elhangzott, hogy nagyon sok olyan jóslat jelent meg a korábbi évben, illetve az elmúlt másfél esztendőben is, amely szerint nem fogjátok megkapni ezt, nem fogjátok megkapni azt sem, és ezt sorolták naphosszat egyesek utcán, szórólapon és egyéb formákban. A jóslatok nem jöttek be, valószínű ezért nincs még ötös sem a lottón, hiszen nem sikerült megvenni ezt a szelvényt - de hát próbálkozni kell majd legközelebb is.
A másik, ami a mai nap folyamán is többször felvetődött, hogy ne a múltról beszéljünk, ne visszafelé mutogassunk, hanem a jövőről. Tisztelt Képviselőtársaim! A jövőről beszélünk, illetve a jelenről beszélünk akkor is, amikor, már többen említették, de hadd erősítsem meg, hogy míg az előző szocialista-szabad demokrata kormányzat idején például a lakásépítéshez nyújtott szociálpolitikai kedvezmény jelentős mértékben megemelkedett, majd utána évekig nem történt semmi; most ismét egy szocialista-szabad demokrata kormány jelentős mértékben megemelte, ez a múlt, és a jövő: meg is emeli a következő időszakban is.
A másik ilyen, ami például a családipótlék-emelésre vonatkozik: a családipótlék-emelés is hosszú-hosszú éveken keresztül nem történt meg. Bizonyára akik több gyermekkel rendelkeznek, és a másik oldalon ülnek a patkóban, ők is meg tudják erősíteni, hogy ez sajnos nem történt meg, ennek ellenére már az idei évben is emelkedett a családi pótlék, és ez a következő években is várható.
Ugyanígy el lehet mondani például azt is, hogy az ikergyermekeket nevelő családok esetében jelentős mértékben növekedett a gyermekágyi segély, illetve a gyes összegét ikrek esetében a duplájára emelte ez a kormányzat, illetve ez a kormányzati többség a parlamentben.
(13.40)
De még egy apróságot hadd emeljek ki, a mai sajtóorgánumok vezető híre, hogy körülbelül 13 ezren fogják visszakapni nyelvvizsgadíjukat azok közül a fiatalok közül, akik az elmúlt időszakban sikeresen nyelvvizsgáztak.
Köszönöm szépen a figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir