BABÁK MIHÁLY

Full text search

BABÁK MIHÁLY
BABÁK MIHÁLY (Fidesz): Mélyen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Schvarcz képviselő úr, mi egyetértünk. Egyetértek önnel, mert azt kérdezte, hogy mit akar ez a törvény megoldani. Visszakérdezek, tényleg, mit akar ez a törvény megoldani, mert amit céloz, és amit hallottam, azt nem oldja meg. Ugyanis a következőről van szó.
Ön emlegette a piacgazdaságot is. A piacgazdasághoz rend kell, mégpedig az, hogy a szolgáltatásban, a finanszírozásban, az árban és a többiben. Rend kell tehát a finanszírozásban és a struktúrában is, amihez önök, orvosok jobbára értenek.
Tudja, mitől félek? Attól félek, hogy a privatizálással kívánják azt megoldani - és ez a Bokros-csomag benne -, hogy nekünk, lakosoknak kell fizetnünk ennek a hátrányait és az árát. Ugyanis úgy gondolom, hogy a privatizáció pluszforrást nem von be, mert ki az az ostoba, aki a piacgazdaságban tőkét visz be oda, ahol nincs profitráta, ahol nem térül meg a tőkéje. Ilyen nincs. Biztosítottként azt szeretném tudni, hogy megkapom-e azt a szolgáltatást, ami nekem jár, és nem a tulajdon érdekel, amikor bemegyek egy kórházba, hanem az, hogy megkapom-e a szolgáltatást.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Tisztelt Államtitkár Úr! Aki privát tőkét akar befektetni a magyar egészségügybe, az eddig is megtehette, és meg is teszi. Csak ennek piaci ára van: bemegyünk és fizetünk. De én nem úgy szeretnék elmenni majd a kórházba, meg édesanyám sem, meg a szomszéd néni sem, hogy kinyissam a zsebem, és a bukszámból fizessem ki a szolgáltatást, ugyanis biztosítást fizetek. Még egyszer mondom, a magyar jogszabályok szerint most is van lehetőség arra, hogy valaki magánvállalkozóként klinikát és egészségügyi szolgáltatást hozzon létre és szolgáltasson, csak ott kőkeményen fizetnem kell, amikor szolgáltatást kérek.
Tisztelt Államtitkár Úr! Aki pedig most privatizálni akarja a magyar egészségügyet, a kórházakat, az - úgy gondolom - áron alul akar szerezni tulajdont. Semmi másról nem szól a kérdés. Ez a kétségem, tessenek elhinni.
Köszönöm szépen.
(23.50)

 

 

Arcanum Zeitungen
Arcanum Zeitungen

Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

Über uns Kontakt Press room

Languages







Arcanum Zeitungen

Arcanum Zeitungen
Sehen Sie, was die Zeitungen in den letzten 250 Jahren zu diesem Thema geschrieben haben!

Zeigen Sie mir